Columbus Blue Jacketsin seurapomo Jarmo Kekäläisellä riittää kesähelteillä kiirettä juhannuksena edessä häämöttävän NHL:n varaustilaisuuden sekä heinäkuun alussa käynnistyvien vapaiden pelaajien markkinoiden parissa.

Suomalais-GM:n sanotaan yrittävän pitää ainakin helmikuun siirtotakarajalla hankitun sentteritähti Matt Duchenen riveissään ensi kaudella.

Muista helmikuun hankinnoista laitahyökkääjä Ryan Dzingelin tilanteesta ei ole kuulunut mitään. Myös hänen sopimuksensa umpeutuu tähän kauteen.

Seuran kolmas siirtotakarajan hankinta, isokokoinen puolustaja Adam McQuaid sen sijaan kärsii edelleen aivotärähdysoireista, jotka ovat peruja Montreal Canadiensin Andrew Shaw´n kyynärpäätaklauksesta.

Yli 500 NHL-ottelua pelanneen 32-vuotiaan puolustajan koko ura on tärskyn vuoksi vaakalaudalla. Mies on jo aiemmin urallaan kärsinyt useista aivotärähdyksistä.

– Hänellä on yhä oireita. Emme voi kuin odottaa. Hän haluaisi jatkaa pelaamista, mutta terveys on luonnollisesti tässä vaiheessa etusijalla. Haluan vain nähdä hänet terveenä. Tämän jälkeen voimme katsoa, onko uran jatkaminen mahdollista ja jos on, niin milloin, miehen agentti Rick Curran kommentoi Columbus Dispatchille.

LUE MYÖS: Herkullinen arvio: Sebastian Aho allekirjoittaa mammuttimaisen NHL-sopimuksen – tajuton vuosipalkka

LUE MYÖS: Mikko Rantasen tuleva jättisopimus nostamassa suomalaistähden NHL:n palkkaeliittiin – tässä arvio palkasta!