Historiallinen päätös! Liiga-seura räväyttää: maksaa aloittavien junnujen harrastuksen – ”Ensimmäisenä Suomessa”

© Kuva: Juha Tamminen
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Rauman Lukko haluaa satsata uudella tavalla junioreiden houkutteluun jääurheilun pariin.

Liiga-seura kertoo tiedotteessaan uudistuksesta, jota kokeillaan vastaavassa laajuudessaan Liigassa ensimmäistä kertaa. Lukko paljastaa, että se haluaa jatkossa tarjota maksuttoman osallistumisen Leijona-kiekkokouluun sekä tyttökiekko- ja ringettekouluihin jatkuen aina ensimmäiseen ikäkausijoukkueeseen asti.

–Tämä on Lukko-perheeltä suuri ja hieno päätös, jolla haluamme varmistaa jokaisen lapsen pääsyn hienon harrastuksen pariin. Lukossa ja taustalla olevassa konsernissa edelläkävijän rooli on resurssien myötä vaade, joka pitää täyttää niin urheilussa, liiketoimissa kuin kabineteissakin, Raumalaiskiekkoilun Tuki ry:n puheenjohtaja Rafael Eerola linjaa.

Uudistuksella halutaan saada harrastajamäärät uudelleen nousuun. Jääkiekon ja muun jääurheilun harrastajamäärät ovat herättäneet paljon huolia. Raumalla talousalueen pieni koko, laskeva syntyvyys, lajin leimattu kalleus olivat syitä uudistukselle.

Suomessa on nähty aiemmin ilmaisia kiekkokouluja muun muassa Mestiksessä. Esimerkiksi SaPKon juniorit ovat päässeet tutustumaan jääkiekkoon maksutta.

Raumalla uudistus on silti historiallisen suuri, kun miettii lajikirjon laajuutta.

–Nämä perusteet olivat nyt riittävät rakentamaan Suomen ensimmäisen maksuttoman polun lajin pariin, Eerola tiivistää.

Samalla Raumalla halutaan panostaa myös junnujen valmennukseen. Yksi esimerkki tästä on Lukko-legenda Petri Vehasen hyppääminen nuorten maalivahtivalmentajaksi.

Leijonissa MM-kultaa keväällä 2011 torjunut Vehanen ryhtyy seuran maalivahtivalmentajaksi C2- ja B-ikäluokissa. Lisäksi Vehanen vastaa A-junioreiden ja Lukko-akatemian maalivahtivalmennuksesta.

–Viimeisen vuoden aikana Lukko on panostanut voimakkaasti nimenomaan huippu-urheilun kehittämiseen. Tänään siihen on saatu upeaa jatkumoa. Oman toimintamme kehittämisen lisäksi on loistava asia, että pystymme panostamaan lisää myös meille erittäin tärkeisiin sateenvarjoseuroihimme, joiden hyvinvointi ja elinvoimaisuus takaavat harrastamisen mahdollisuuden kotiseudulla, mutta myös lahjakkaimpien pelaajien kilpapolun Lukossa, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kommentoi.

Muokattu: 22.30: Mestiksessä on nähty jo aiemmin ilmaisia kiekkokouluja. Lisätty juttuun. 

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS