Mestis-seura Iisalmen Peli-Karhut vahvistaa ensi kauden pakistoaan kiinnostavalla nimellä.

Seura tiedottaa kesän huhut todeksi: MM-jäiltä tuttu pakkilupaus Hugo Gallet siirtyy Mestikseen ensi kauden kattavalla sopimuksella.

Puolustaja pelasi viime kaudella 44 ottelua Ranskan pääsarjassa Bordeaux Boxersin riveissä tehoin 5+22. Hieno kausi palkittiin, kun Gallet nimettiin keväällä Ranskan liigan parhaaksi nuoreksi pelaajaksi.

21-vuotias puolustaja on noussut viime kausina myös vakiokasvoksi Ranskan maajoukkueessa. Tästä kertovat kahdet peräkkäiset MM-kisat, joissa Gallet on esiintynyt yhteensä 11 ottelussa.

– Nuori eteenpäin pyrkivä puolustaja, joka on pelannut kahdet MM-kisat, edustaa ensi kaudella Iisalmen Peli-Karhuja, joten luonnollisestikin olemme erittäin innoissamme. Olemme todella tyytyväisiä, että Hugo valitsi meidät, mikä myös kertoo Suomen maineesta jääkiekkomaailmassa, IPK:n GM Jarmo Ylisipola tunnelmoi.

Suomi on Galletille tuttu paikka. Pakki edusti TPS:n nuoria viimeksi kausina 2016-18.

– Olen todella iloinen paluustani Suomeen. Rakastin viettämääni kahta vuotta Turussa ja tapa, jolla teimme siellä töitä, oli mielestäni erinomainen, Gallet kommentoi.

Mestis-seurassa odotetaan paljon nuorukaiselta. IPK on vakuuttunut Galletin osaamisesta.

– Saimme hänestä hyviä suosituksia ja tietoa, että hän on erittäin kova tekemään töitä niin kaukalossa, kuin myös sen ulkopuolella. Jo lyhyessä ajassa on käynyt selväksi, että hän on fiksu ja jalat maassa oleva kaveri, joka haluaa mennä eteenpäin urallaan. Me haluamme auttaa häntä siinä, Ylisipola kiteyttää.