Montreal Canadiensin GM Marc Bergevin teki maanantaina jotain, mihin NHL:ssä ei olla totuttu ja iski kilpailevan offer sheetin Carolina Hurricanesin kirkkaimmalle tähdelle Sebastian Aholle.

NHL:ssä on vuosia pidetty arvossa eräänlaista herrasmies-sääntöä, joka on osittain estänyt seurapomoja tekemässä kilpailevia tarjouksia vastustajien rajoitetuille vapaille agenteille. Myös Bergevin tiedostaa joutuvansa joidenkin seurapomojen kirjoissa huonoon valoon, joskin muistuttaa myös sääntöjen olevan sääntöjä.

– Tämä (sääntö) kuuluu voimassa olevaan työehtosopimukseen ja tämä (offer sheet) on mahdollista sääntöjen puitteissa. Olen vastuussa omistajalle ja faneillemme kaikesta, mitä teen. Tarkoitus ei ole vain tuhlata rahaa ympäriinsä vaan kyse on siitä, että ohjaamme rahat oikeille ihmisille. Tunsimme, että Sebastian oli se kaveri, jota meidän kannattaa jahdata, Bergevin perusteli ratkaisuaan lehdistötilaisuudessa.

Ahon kohdalla aihetta riskinottoon todellakin on.

– Sebastian on todella fiksu ja taitava pelaaja, joka tekee ympärillä olevista pelaajista parempia. Ja hän osoitti halua olla mukana tässä projektissa, mitä yritämme täällä tehdä. Se kertoo paljon pelaajasta. En sano, että hän olisi joukkueemme puuttuva palanen, mutta hän on erittäin tärkeä palanen. Nuori kaveri, joka istuisi hyvin pelaajarunkoomme, Bergevin perusteli päätöstään jahdata nuorta suomalaistähteä.

Carolina on jo aiemmin kertonut vastaavansa jokaiseen Ahosta tehtyyn offer sheetiin, minkä vuoksi Ahon karkaaminen Canadiensin riveihin on erittäin epätodennäköistä. Hurricanesilla on viikko aikaa vastata Canadiensin tarjoukseen.

LUE MYÖS: Sebastian Ahon agentilta piikki Carolinan suuntaan – kiittelee Montrealia rohkeudesta!