Carolina Hurricanesin Sebastian Aho vastaanotti Montreal Canadiensilta maanantaina ensimmäisen NHL:ssä nähdyn offer sheetin vuosiin.

8,454 miljoonan dollarin vuositulot takaavan tarjouksen erikoisuus on se, että Hurricanesin olisi siihen vastatessaan maksettava suomalaiselle huima 11,3 miljoonan dollarin allekirjoitusbonus välittömästi. Suomalaisen agentti Gerry Johansson kiitteleekin Canadiensia rohkeasta peliliikkeestä heittäen samalla piikin Hurricanesin kitsastelutaktiikkaa kohtaan.

– Ehkä olisimme onnistuneet kolmessa kuukaudessa saamaan sopimuksen heidän kanssaan, mutta viikon tai parin aikana näin ei käynyt. Se antoi mahdollisuuden Montrealille ja he käyttivät sen, Johansson kommentoi The Athleticille.

– Jokaisen päätöksen voi aina kyseenalaistaa, mutta tämä on aggressiivinen liike Montrealilta. Tässä on kyse isosta määrästä rahaa ja suuresta rahamäärästä etukäteen. Carolina tekee mitä tekee, mutta uskokaa, tämä ei ole heille helppo päätös, Johansson arvelee.

Agentti uskoo suojattinsa haluavan pelata jatkossa Canadiens-paidassa, joskaan sen todennäköisyys ei liene kovin suuri.

– Kuten kaikessa muussakin, ikinä ei tiedä onnistuuko yritys. Mielestäni Montreal teki hyvää työtä ja tässä on hyvä mahdollisuus onnistua. Uskon, että Sebastian haluaa pelata Montrealissa. Hän ei olisi allekirjoittanut tarjousta, jos ei haluaisi pelata Montrealissa, Johansson jatkaa piikittelyään.

Hurricanesilla on viikko aikaa vastata Canadiensin tarjoukseen.

LUE MYÖS: Montreal-pomo Sebastian Aholle tarjotusta sopimuksesta: ”Tarkoitus ohjata rahat oikeille ihmisille – ja hän on sellainen”