NHL tiedotti, että se lähettää venäläistähti Aleksandr Ovetškinin Kiinaan elokuun alkupuolella. Ovetškinin on tarkoitus toimia NHL:n lähettiläänä Kiinassa, jonka taalaliiga näkee kasvavana markkinana tuotteelleen.

Ovetškinin matka Kiinaan sisältää muun muassa mediakiertueen, harjoituksia paikallisten juniorien parissa ja erilaisia tapaamisia kiinalaisten vaikuttajien kanssa. NHL:n tavoitteena on tempauksen avulla saada jääkiekolle ja NHL:lle positiivista huomiota, hankkia kontakteja ja kasvattaa lajia Kiinassa.

NHL on viime vuosina aiemminkin yrittänyt markkinoida maailman parasta kiekkoliigaa maassa. Vuonna 2017 Los Angeles Kings ja Vancouver Canucks pelasivat harjoitusottelut Shanghaissa ja Pekingissä. NHL palasi Kiinaan viime syksynä, kun Boston Bruins ja Calgary Flames kohtasivat toisensa Shenzhenissä ja Pekingissä.

Kiina järjestää talviolympialaiset vuonna 2022. NHL, NHL:n pelaajajärjestö ja Kansainvälinen olympiakomitea eivät ole päässeet sopuun siitä, pelaavatko NHL-tähdet Kiinan olympialaissa vai eivät. Olympiakomitea tietysti toivoisi maailman parhaita pelaajia turnaukseensa, mutta NHL haraa vastaan.

NHL-pelaajien lähettäminen Kiinaan olisi parasta mahdollista markkinointia tuotteelle, mutta toistaiseksi vuoden 2022 olympialaisia uhkaa sama kohtalo kuin vuoden 2018 olympialaisia taloudellisten erimielisyyksien takia.