Jokereista tuttu Tomi Mäki lopettaa pelaajauransa 35-vuotiaana.

KHL-seura tiedottaa pitkäaikaisen hyökkääjänsä ratkaisusta. Samalla Jokerit kertoo ex-hyökkääjän aloittaa välittömästi helsinkiläisseurassa uudessa roolissa nuorten pelaajien kehitysvalmentajana.

Mäki on tuttu nimi Leijonien nuorisomaajoukkueista. Hän vietti kaudet 2005-08 Calgary Flamesin NHL-organisaatiossa. Palattuaan Jokereihin hyökkääjä pelasi kasvattajaseurassaan uransa 11 viimeistä kautta. Mäki ei Suomessa pelatessaan edustanut muita seuroja.

– Hyvillä fiiliksillä katson taaksepäin omaa uraani. Olen saavuttanut pelaajana paljon ja ollut tosi etuoikeutettu, että on saanut pelata näin pitkään ja näin paljon pelejä. Ura oli siinä mielessä poikkeuksellinen, että Suomessa minulla on ollut vain yksi seura ja olen siitä tosi ylpeä. Tässä seurassa pelaajana vietetty aika on sellainen, jonka muistan varmasti koko elämäni, Mäki kertoo.

Mäki vastaa Jokereissa jatkossa nuorten pelaajien yksilövalmennuksesta KHL-joukkueessa, Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueessa sekä Jokereiden A-nuorissa.

-Haluamme onnitella Tomia upeasta pelaajaurasta, joka teki hänestä todellisen jokerilegendan. On poikkeuksellista nykypäivän huippu-urheilussa, että pelaaja edustaa kasvattajaseuraansa käytännössä koko uransa. Joukkuepelaajana ja taistelijana Tomi on jättänyt Jokereiden historiaan upean jäljen, josta hän ja koko seura voi olla ylpeä, Jokereiden GM Jari Kurri kiittää.