Avangard Omskin puolustaja Maksim Chudinov ällistytti kiekkokansaa KHL-kauden avausottelussa, kun hän ampui lämärillään kiekon omasta kenttäpäädystä ohi TsSKA:n maalivahdin Lars Johanssonin.

Osuma ei ollut sattumaa, sillä kyseinen suoritus on nähty 28-vuotiaalta venäläiseltä useaan otteeseen. Uskomatonta on se, että Chudinov on tehnyt neljästä viimeisimmästä maalistaan jopa kolme omalta kenttäpuoliskolta.

NHL:ssä 550 ottelua pelannut Omskin kanadalaispuolustaja Cody Franson pitää Chudinovin laukausta mahdollisesti kaikkien aikojen parhaana.

– Chudinovin maali oli todella komea. Se antoi meille lisää energiaa. En edes harjoittele tuollaista laukausta, jota Chudinov yrittää. Minä vain yritän ampua kiekon maalia päin. Olen varma, että Chudinov voittaisi kovin laukaus -kilpailun Zdeno Charaa vastaan. Hänellä on todella pelottava kuti. Hän todennäköisesti voittaisi kovimman ja tarkimman laukauksen kilpailut, Franson hehkutti Championat-lehden haastattelussa.

Charalla on tällä hetkellä hallussaan NHL:n historian kovin laukaus, kun 205-senttinen jättiläinen ampui vuoden 2011 All Star -tapahtumassa tutkaan 108,8 mailia tunnissa (175km/h).

KHL

@khl_eng
Come on that's ridiculous. #CSKvsAVG