Jesse Puljujärven on matkannut kivisen tien Edmonton Oilersin NHL-organisaatiossa.

Kesän 2011 varaustilaisuudessa ykkösenä poimittu Oilersin tähtihyökkääjä Ryan Nugent-Hopkins pystyy samaistumaan Puljujärven NHL-uran vaikeuksiin nuorena pelaajana.

– Hänellä on ollut nuorena pelaajana selvästi turhautumista tilanteeseensa. Minäkin olin Oilersissa hyvin nuoresta iästä lähtien – nuorelle pelaajalla tapahtuu turhautumista jokaisessa joukkueessa, Nugent-Hopkins avasi Sportsnetin 31 Thoughts podcastissa.

– Aina ei voi päästä pelaamaan kärkiketjujen minuutteja. Tiedän, että Jesse on ollut sen suhteen hieman turhautunut. En aio sanoa kenen vika se on – tai sitä, että onko hän oikeassa vai väärässä. Tiedän mihin Jesse pystyy kaukalossa, Oilersin tähtisentteri jatkoi.

Nugent-Hopkinsilla on selvä näkemys siihen, mistä Puljujärven ongelmat NHL:ssä johtuvat.

– Hän on todella, todella lahjakas pelaaja. Hän on iso jätkä, jolla on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Mielestäni hän saattaa välillä hieman liikaa pettyä tekemiseensä. Itseluottamus on iso asia jääkiekossa ja olen joskus nähnyt hänen itseluottamuksensa katoavan, jos hän ei pelaa parasta peliään tai peliä, johon hän tietää pystyvänsä, Nugent-Hopkins sanoi.

Puljujärvi teki kauden alussa kovan ratkaisun solmimalla yksivuotisen sopimuksen Oulun Kärppien kanssa. Oilersin leirissä suomalaisen päätös aiheutti harmitusta.

– On harmittavaa nähdä hänen menevän tuota reittiä, sillä hän on loistava jätkä meille, ja kaveri jota tarvitsisimme paljon, Nugent-Hopkins valitteli.

LUE MYÖS: Kyllä kulkee! Jesse Puljujärvi venytti pisteputkeaan – taiteili tyylikkään maalin

LUE MYÖS: Yllättävä tulos! Edmontonin fanit tukevat yhä Jesse Puljujärveä – ”Häntä on kritisoitu mediassa niin paljon”

LUE MYÖS: Näkökulma: Patrik Laineelle Liiga-tarjous? Tapparalla harvinainen sauma kohahduttaa kiekkomaailmaa

LUE MYÖS: Nuori superlupaus ykkönen! Fanit naulaavat: tässä ovat Liigan parhaat puolustajat

LUE MYÖS: Yksi nimi ylitse muiden! Kiekkofanit äänestivät – tässä ovat Liigan parhaat maalivahdit