NHL-kaukalot KHL:ään vaihtanut suomalaisvahti Antti Niemi ei totisesti ole saanut parasta starttia Jokereiden riveissä.

Niemi aloitti Jokereiden maalilla KHL-kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa, jotka molemmat päättyivät lopulta tappioon.

36-vuotias konkarivahti ohitettiin näissä peleissä yhteensä kahdeksan kertaa. Vantaalaisen tämänhetkinen torjuntaprosentti 85,1 ei ainakaan näytä kovin mairittelevalta.

Venäläislehti Championatin toimittaja Leo Lukin näkee, että Niemi on selkeä syntipukki Jokereiden karsealla aloitukselle.

– Vaikuttaa siltä, että Jokerit on erehtynyt pahasti maalivahtihankinnassaan, Lukin aloitti tuoreen kolumninsa.

– Niemi näytti kauden kahdessa ensimmäisessä KHL-ottelussa, että miksi hänet on laitettu NHL:ssä kahden viime kauden aikana kahdesti siirtolistalle. Hän vaikutti raskaalta, kömpelöltä, liikkumattomalta maalivahdilta, jolla oli hitaat refleksit. Juuri tuollainen Niemi oli paikalla Hartwall Areenalla, kun Jokerit kohtasi Omskin ja Ak Bars Kazanin, toimittaja lataa.

Erityisesti Niemen esitykset torstaina 2-5-tappioon päättyneessä Ak Bars -ottelussa sai rajua kritiikkiä.

– Jokerit pelasi karmeaa puolustusta, ja Ak Bars oli hyökkäyssuuntaan loistava, mutta mitä tapahtui kokeneelle Niemelle? Tuntui, että suomalainen olisi purkanut sementtikuormaa juuri ennen Kazan-ottelua, sillä hänellä ei ollut yhtään voimia liikkua. Antti näytti tolppien välissä siltä, että hän olisi laittanut ensimmäistä kertaa elämässään raskaat maalivahdin varusteet päälle, Lukin lyttää.

Lukinin uskoo, että Niemen surkea pelikunto on tällä hetkellä suurin ongelma.

– Oli ihme, ettei Lauri Marjamäki vaihtanut Niemeä kesken Kazan-ottelun Janis Kalninsiin. Seuraavassa ottelussa Jokereiden on pakko aloittaa latvialaisella maalivahdilla. Niemen täytyy harjoitella lisää, jotta hän pääsee kuntoon. Nimittäin tällä hetkellä Stanley Cupin voittanut maalivahti näyttää aivan surkealta.

LUE MYÖS: Yllättäviä nimiä kärjessä! Lukijat valitsivat: tässä ovat Liigan parhaat sentterit

LUE MYÖS: Nuori superlupaus ykkönen! Fanit naulaavat: tässä ovat Liigan parhaat puolustajat

LUE MYÖS: Yksi nimi ylitse muiden! Kiekkofanit äänestivät – tässä ovat Liigan parhaat maalivahdit