Ruotsalainen Hockey News -sivusto kirjoitti, että suomalaisvahti Joni Ortio olisi halukas palaamaan maan pääsarja SHL:ään. Me kirjoitimme vielä eilen, että kassari kuuluu sveitsiläisen NLA-joukkue Zürichin harjoitusvahvuuteen tällä hetkellä.

Sveitsiin Ortio oli palaamassa, mutta tuo siirto meni puihin. Myös hänen edellinen työnantajansa, KHL-joukkue Vitjaz teki vahdille ilkeästi.

– Olimme aika pettyneitä, kun he Vitjazissa toitottivat koko kauden sitä samaa, että ”Haluamme pitää hänet, haluamme pitää hänet”, pelaajan agentti Thomas Sjögren selitti lähteen mukaan.

– Sitten yhtäkkiä kesäkuun alussa he kertoivatkin olevansa epävarmoja. Sopimus oli myös lähellä Sveitsiin, mutta sekin kaatui.

Sjögren jatkoi painottaen, että palaamishalut Ruotsiin olisivat isot.

– Yritämme sitä kyllä, mutta tilanne on mikä on. Kaikkien joukkueiden maalivahtiosastot ovat valmiita. Olemme puhuneet siitä, että Joni on valmis paikkaamaan mahdollisia loukkaantumisia tai tulemaan hätiin, jos joku joukkue kaipaa vahvistusta.

Ortio palasi pohjoisamerikkalaisista kaukaloista Eurooppaan kaudeksi 2016-17. Hän on edustanut tuosta lähtien ruotsalaista SHL-joukkue Skellefteåta kahden ja Vitjazia yhden kauden ajan.

Viime kaudella maajoukkuerinkiin kuulunut Ortio on pysäytellyt kiekkoja kolmen viime kauden ajan Euroopassa aina päälle 90 prosentin varmuudella – niin runkosarja- kuin pudotuspeleissäkin. Luulisi, että ottajia olisi.