Vau! Rasmus Ristolainen sai luotsiltaan vuolaat kehut: ”Vielä käyttämätöntä potentiaalia”

© Kuva: Getty Images

Buffalo Sabres-puolustaja Rasmus Ristolainen on liikkunut pitkin kesää monissa siirtohuhuissa. Tällä hetkellä näyttäisi kuitenkin siltä, että 24-vuotias suomalainen ainakin aloittaa tulevan kauden edelleen Sabres-paidassa.

Joukkueen uusi päävalmentaja Ralph Krueger kertoo odottavansa innolla yhteistyötä Ristolaisen kanssa.

– Olemme olleet yhteyksissä jopa ihan tässä viime päivinä. On upeaa tehdä töitä noin taitavan pelaajan kanssa. Tiedän, että Rasmuksella on vielä käyttämätöntä potentiaalia, ja sen esiin kaivaminen on minun ja muiden valmentajien vastuulla, Krueger painottaa NHL.com/fi:lle.

Sabres aloittaa kauteen valmistavan harjoitusleirinsä torstaina ja Krueger kertoi Ristolaisen olevan mukana joukkueen epävirallisissa harjoituksissa jo tiistaina.

Buffalolaisryhmän GM Jason Botterill vakuuttaa ettei joukkuejohdon ja suomalaispakin välillä ole ongelmia ja kehuu tätä päävalmentajan tapaan vuolaasti.

– Keskusteluja on käyty positiivisessa hengessä. Rasmus on ollut aina sellainen pelaaja, joka tulee harjoitusleirille huippukunnossa. Kaikilta pelaajilta vaaditaan nyt sopeutumista, sillä uuden päävalmentajan myötä tulee uusi pelisysteemi ja uudet roolit. Uskon, että keskustelut jatkuvat sujuvasti niin Rasmuksen kuin muidenkin pelaajien kanssa, Botterill vakuuttaa.

Ristolaisella on 5,4 miljoonan dollarin vuositulot takaavaa sopimustaan jäljellä vielä kolme kautta. Viime sesongilla puolustaja summasi 78 pelaamassaan ottelussa 43 (5+38) tehopistettä, mutta plus-miinuslukema oli karu -41, koko NHL:n heikoin.

UE MYÖS: Näkökulma: Kaapo Kakko varasti show’n – Rangersissa loistaa myös toinen suomalaisonnistuja

LUE MYÖS: Mikä show! Kaapo Kakon temppu sai joukkuekaverit haukkomaan henkeään: ”Naurettavaa – näitkö?”

LUE MYÖS: Ruotsalaismedia hämmästelee Kaapo Kakon soolo-osumaa Rangers-paidassa: ”Supermaali”

LUE MYÖS: Mistä härski soolomaali? Kaapo Kakko nauratti NHL-mediaa virneellään: ”Valmentaja kielsi syöttämästä…”

LUE MYÖS: Kaapo Kakko -show! Suomalaistaiturilla ällistyttävä alku Rangers-paidassa – nöyryytti junnuvastustajaa