Suomalaishyökkääjä Kaapo Kakko tuli tällä viikolla ryminällä New York Rangersin vahvuuteen, kun hän kirjasi heti ensimmäisessä harjoituspelissään huipputehot 1+3.

Rangersin päävalmentaja David Quinn myöntää, että hän ei ole vielä nähnyt Kakkoa tositoimissa, mutta suomalaisen superlupauksen avut ovat hyvin kokeneen luotsin tiedossa.

– En ole oikeastaan koskaan nähnyt hänen pelaavan livenä. Näin hänet tosin meidän kiekkolupausten kehitysleirillä. Hänellä on todella paljon potentiaalia. Kaveri, joka on tuon kokoinen noin nuoreksi pelaajaksi… Hän pystyy ampumaan kiekkoa. Hän on myös todella vahva kiekon kanssa tuon ikäiseksi pelaajaksi. Hänestä tulee olemaan meille paljon apua hyökkäyspelaamisessa. Hän on maalintekijä, mutta uskon, että hänellä on myös kykyjä luoda maalipaikkoja muille pelaajille, Quinn sanoi The Athletic -lehden haastattelussa.

Quinn uhkuu ainakin itsevarmuutta Kakon suhteen, sillä hän uskoo 18-vuotiaan suomalaisen sopeutuvan NHL:ään ilman vaikeuksia.

– En halua laittaa liikaa paineita hänen niskaansa, mutta voi veljet – uskon, että hän pystyy tekemään tulosta nopeasti, Quinn sanoi.