Jääkö nuori suomalaishyökkääjä ilman NHL-sopimusta? ”Olisi käyttöä alemmissa kentällisissä”

© Kuva: Getty Images

Carolina Hurricanesin suomalaishyökkääjä Saku Mäenalanen on yksi yhä vapaista olevista NHL:n rajoitetuista vapaista agenteista (RFA).

Hurricanes ei ole ainakaan toistaiseksi löytänyt käyttöä 25-vuotiaalle laitahyökkääjälle, joka pelasi viime kaudella 34 NHL- ja 31 AHL-ottelua siirryttyään Pohjois-Amerikkaan Oulun Kärpistä. Isokokoinen hyökkääjä sai vastuuta myös Hurricanesin yhdeksässä pudotuspeliottelussa.

Canesin GM Don Waddell mainitsi viime viikolla Mäenalasen suuntaavaan suurella todennäköisyydellä alkavaksi kaudeksi Suomeen, harjoitteleehan mies parhaillaankin Kärppien Liiga-joukkueen matkassa.

Torniolaisen viimeinen oljenkorsi näyttääkin olevan siinä, kauppaako Hurricanes miehen pelaajaoikeudet toiseen NHL-seuraan. Ainakin The Hockey Newsin toimittaja Steven Ellis uskoo Mäenalasella olevan yhä annettavaa myös NHL:n puolella.

– Hän ei lukeudu suurimpiin RFA-nimiin, mutta voi yhä tehdä tulosta kahden alemman ketjun pelaajana. Isokokoinen laituri antoi pudotuspeleissä huomattavan panoksen fyysisellä puolella, joskin miehen arvo hyökkäyssuuntaan ei ole kummoinen. Näkisin hänet allekirjoittamassa sopimuksen alle miljoonan dollarin vuosipalkalla, Ellis pyörittelee.

Mäenalanen iski Hurricanes-paidassa viime kaudella tehot 4+4. AHL:n puolella tehosarake näytti lukemaa 7+7.

LUE MYÖS: NHL-toimittajalta hurja paljastus: megatähti Erik Karlssonin kauppaaminen vaihdossa kahteen suomalaiseen oli pienestä kiinni!

LUE MYÖS: Patrik Laineen tuoreet kommentit räjäyttivät some-myrskyn: ”Laita pleikkari sivuun ja rupea töihin”


PÄIVÄN VIHJE: TAPPARA – JYP

Saako kriisissä taivaltava JYP selkäsaunan Tapparalta?