Tehokas viime kausi ei auttanut – suomalaiskaksikko passitettiin NHL:stä farmiliigaan

© Kuva: Getty Images

NHL-paikkaa tavoittelevat rivipelaajat elävät parhaillaan tulisilla hiilillä joukkueiden leikatessa kokoonpanojaan isolla kädellä kohti lopullista muotoaan.

Taalakaukaloiden raadollisuuden kokivat uusimpina suomalaisina New York Islandersin palkkalistoilla oleva hyökkääjä Otto Koivula, sekä New York Rangersin leivillä luutiva puolustaja Tarmo Reunanen, jotka saivat passituksen farmiseuroihinsa vain viikko ennen runkosarjan alkua.

21-vuotias Ilves-kasvatti Koivula pelasi jo viime kaudella Bridgeport Sound Tigersin riveissä varsin lupauksia antavan kauden. Isokokoinen hyökkääjä iski 69 pelissä tehot 21+25=46. Koivula on Islandersin 4. kierroksen varaus kesältä 2016.

Koivulan kanssa saman ikäinen TPS-kasvatti Reunanen puolestaan lähti Pohjois-Amerikan valloitukseen vasta tänä syksynä allaan varsin tehokas Liiga-kausi. Hyvänä hyökkäävänä puolustajana tunnettu 4. kierroksen varaus iski Rauman Lukon riveissä pelaamissaan 58 ottelussa tehot 6+19=25. Pudotuspeleissä tahti kiihtyi entisestään puolustajan iskettyä kuuteen peliin tehot 1+5.

LUE MYÖS: NHL:n päävalmentajat ja GM:t rankkasivat taalajäiden parhaat ykkösvahdit – mukana viisi suomalaista