NHL:n kahden supertähden, Artemi Panarinin ja Matt Duchenen lähtemiset suomalais-GM Jarmo Kekäläisen johtamasta Columbus Blue Jacketsista ovat liigajoukkue KalPassa parilla viime kaudella häikäisseen ranskalaisen pistelinko Alexandre Texierin etu taisteltaessa kärkiketjun pelipaikoista, kirjoittaa NHL:n virallinen sivusto.

Lähde uskoo, että urallaan Liigan runkosarjan 108 kamppailussa pisteet 27+36=63 sivaltanut ja kuudessa pudotuspeliottelussa tehot 1+1=2 iskenyt tehokas hyökkääjä voi saada vastuuta roimasti, ja hänen kohdallaan kuuloon tulee myös ykkösylivoimassa pelaaminen.

Lopulta Kuopiossa lopullisen läpimurtonsa tehnyt taituri hyökännee Blue Jacketsissa yhdessä Pierre-Luc Duboisin ja Cam Atkinsonin kanssa. Texier sai treenikauden viimeisessä koitoksessa New Jersey Devilsiä vastaan peliaikaa vajaat 15 minuuttia. Texier pelasi sekä yli- että alivoimaa, ja treenikaudella hän saalisti kaikkiaan pari syöttöpinnaa.

Ranskalainen antoi henkilökohtaisia näyttöjä tulevaa varten jo viime kevään pudotuspeleissä iskettyään kahdeksassa pelissä tehot 2+1=3.

Blue Jackets avaa kautensa Toronto Maple Leafsiä vastaan lauantain vastaisena yönä.