Winnipeg Jetsille keskiviikon vastaisena yönä 4-1-voittoon päättyneessä Pittsburgh Penguins -pelissä osuneen Ville Heinolan, 18, maali oli kolmestakin eri näkökulmasta historiallinen suoritus. Ensinnäkin osuma oli sensaatiopuolustajan lyhyen uran ensimmäinen taalajäillä.

Lisäksi Heinola on vasta toinen pakki kautta Jets- tai Atlanta Thrashers -historian, joka on tehnyt uransa ensimmäisen täysosuman jo 18-vuotiaana. Toisekseen viime kaudella Lukon A-junnuja edustaneesta nuorten maailmanmestarista tuli 18 vuoden ja 247 päivän iässä nuorin pakki koko NHL:ssä, joka on onnistunut maalaamaan.

Eli näin myös suomalaisten historiakirjat menivät uusiksi. Ennen yöllä syntynyttä maalia nuorin maalinteossa onnistunut suomalaispakki oli Rasmus Ristolainen. Hänellä oli ikää ensimmäisen osuman aikaan nelisen kuukautta enemmän, tarkalleen ottaen 18 vuotta ja 363 päivää.

Tuo osuma syntyi noin kuusi vuotta sitten, 25. lokakuuta 2013.

StatsCentre

@StatsCentre
Scoring in a 4-1 @NHLJets win over PIT on Tuesday, Ville Heinola at 18 years & 247 days old is the youngest Finnish-born defenceman to score their 1st career NHL goal. Prior youngest: Rasmus Ristolainen (18y-363d old on Oct 25, 2013)

Heinolan lisäksi esille yön ottelussa nousi Patrik Laine, joka saalisti jopa kolme maaliin johtanutta syöttöä.

LUE HEINOLASTA MYÖS:

Katso haastattelu! Patrik Laineen esityöstä historiaa ampunut Ville Heinola onnensa kukkuloilla – ”Se oli siistiä”

Absurdi alku NHL-uralle! Patrik Laineen alustuksesta osunut Ville Heinola iski itsensä taas historiakirjoihin