Mikko Koskinen ilmiliekeissä NHL:ssä! Torjui voiton hirmuisessa kiekkosateessa ja teki samalla oman ennätyksensä

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilersin maalivahti Mikko Koskinen ei ole ollut NHL-urallaan Edmonton-fanien suosikkipelaajia. Suomalaismaalivahti sai viime kaudella 4,5 miljoonan dollarin vuosipalkkaisen ja neljävuotisen sopimuksen, jota pidettiin laajalti ylihintaisena. Sopimus johti nopeasti myös silloisen GM:n potkuihin.

Tämä kausi Koskiselta on startannut vahvasti. Viime yönä hän esitti parastaan torjuessaan Edmontonille 6-3 voiton Philadelphia Flyersista. Hän pysäytti ottelussa huimat 49 kiekkoa, joka on Koskisen uusi henkilökohtainen ennätys.

Ennen ottelua Koskisen torjuntaprosentti oli jo 91,4. Voittoprosentti maalivahtikolossille on tällä kaudella täysi sata.

Koskinen on nähty Leijonat-paidassa kaksissa MM-kisoissa ja yksissä olympialaisissa. Hän on urallaan voittanut kaksi MM-hopeaa.