Jutun arkistokuvassa oleva Kanadan ja Italian passin tehopuolustaja Mathew Maione ihastutti Liigassa ja KalPan paidassa pari kautta sitten, kaudella 2017-18. Hän viimeisteli tuolloin runkosarjan 60 kamppailussa pakin paikalta upeat pisteet 15+24=39 (+17), kuusi pudotuspeliä toivat tehot 2+4=6 (-6). Päälle kuudessa CHL-pelissä Maione summasi vielä tehot 1+6=7.

Pelaaja siirtyi sittemmin KHL:ään. Viime kaudella hän edusti latvialaista Dinamo Riikaa ollen taas tehokas. Runkosarjan 58 ottelussa saldo oli 11+35=46 (-12).

Sen jälkeen Maionen liito kuitenkin loppui kuin kananlento.

Pakki pelasi tällä kiinalaisen Kunlun Red Starin takalinjoilla 16 ottelua pistein 0+3=3. Tehotilasto painui viisi astetta pakkaselle ja lauantaina viikonloppuna sai monoa.

– Maione ja Alex Lavoie lähestyvät parasta peli-ikää, eivätkä he ole ihan nuoria. Ne olivat ne speksit, millä haimme ja saimme, mitä halusimme. Meillä on tosi iso luotto on heihin, että he pystyvät auttamaan meitä. He olivat molemmat seurannassa pitkin talvea, eikä heitä ole ihan puskista haettu. Kehityskäyrät ovat hyvät, kaikki pitäisi olla kunnossa, KalPan kakkosluotsi Marko Tuomainen sanoi Leijonat.comille heinäkuussa 2017.

Nyt ainakin Maionen kehityskäyrässä on tapahtunut outoja muutoksia. Hänellä olisi silti eittämättä käyttöä Liigassa. Esimerkiksi lahtelaisjoukkue Pelicans menetti maajoukkuepakki Casimir Jürgensin koko loppukaudeksi loukkaantumisen takia.

Toisaalta…

– Hän vain nautti elämästä ja vietti enemmän aikaa hierontapöydällä kuin kuntosalilla. Se jätkä oli vitsi, Kunlunista kerrottiin Iltalehdelle äskettäin.

LUE MYÖS: ”Mörkö-Marko” ykkösketjuun! Jokerit sekoittaa ketjujaan – leijonasankarille tarjolla isoa roolia