Liigajoukkue Sportia pari vuotta sitten, kaudella 2017-18 vain 31 runkosarjan pelissä edustanut yhdysvaltalainen Sam Povorozniouk on melkoinen kiekkokiertolainen maailmalla.

Vaasalaisille vaisut pisteet 4+8=12 iskenyt hyökkääjä ei jatkakaan tämän kauden seurassa, jonka piti olla yhdysvaltalainen ECHL-joukkue Indy Fuel. Tapaus kävi ilmi sarjan virallisilta kotisivuilta. Povorozniouk ei pelannut joukkueen pelipaidassa yhdessäkään kamppailussa.

Vaasassa aika oli ristiriitaista. Silloinen Sportin päävalmentaja, jutun arkistokuvassa oleva Tomek Valtonen haukkui pelaajansa erään koitoksen jälkeen syvimpään mahdolliseen suonsilmäkkeeseen jopa poikkeuksellisen suorasanaisesti.

– Ammattilaisurheilussa vähintä, mitä pelaaja voi tehdä, on olla valmis, kun pelataan. Sitten punnitaan, kuinka pelaaja suorittaa. Ja Povorozniouk ei ollut valmis tänään pelaamaan, Valtonen pauhasi esimerkiksi Länsi-Suomen mukaan tammikuussa 2018 hyökkääjän penkityksen syistä.

– Povorozniouk ei ainakaan tuossa (menettämällään pelipaikalla) jatka, ja jos ei malariaa tule, niin tuskin pelaa seuraavassakaan ottelussa.

Oikea käsi alhaalla luutiva jenkki pelasi viime kaudella Euroopassa ja tarkalleen ottaen Saksassa. Hän iski DEL2-liigan EC Kassel Huskiesin sotisovassa 42 runkosarjan pelissä pisteet 8+15=23, kolme pudotuspeliä toivat tehot 1+3=4.

Toissa kausikin meni tuossa porukassa Sportin lisäksi. Silloin pelaaja iski neljässä runkosarjapelissä tehot 0+2=2 ja viidessä pudotuspeliottelussa pisteet 3+1=4.

Ennen näitä kausia Povorozniuk pelasi kotimaassaan ja Kanadassa.

LUE MYÖS: Onko tässä Liigan syksyn komeetta? Tyvipäähän tuomitulla KooKoolla upea kuukausi – nousee taulukoissa raketin lailla

LUE MYÖS: Jesse Puljujärvi Leijoniin? Fanit listaavat: nämä nimet vahvistavat maajoukkuetta

LUE MYÖS: Uusi Liiga-ennätys! Kärpät-komeetta teki historiaa – ohitti yli 20 vuotta vanhan nollaputken

LUE MYÖS: Ykkösketjuun! Kaapo Kakko saamassa maukkaan näytönpaikan NHL:ssä

LUE MYÖS: NHL-tähdet äänestivät: Aleksander Barkov koko NHL:n aliarvostetuin – ”Ei saa tarpeeksi tunnustusta”