Leijonien joukkueenjohtajana pitkän uran tehneen Heikki ”Hexi” Riihirannan uutuuskirja on päätynyt välittömästi otsikoihin niin Suomessa kuin länsinaapurissa Ruotsissakin.

Hexi – Taistelija -nimeä kantavassa opuksessa Riihiranta mm. mainitsee Leijonat suomalaisen jääkiekkohistorian ensimmäiseen MM-kultaan valmentaneen Curt Lindströmin otteen livenneen miehen viimeisinä maajoukkuevuosina.

Riihiranta väittää kirjassa, että raha ja naiset sekoittivat ”Kulta-Curren” pään vuoden 1995 mestaruuteen päättyneiden MM-kisojen jälkeen. Ruotsalaisvalmentaja ei Riihirannan väitteiden mukaan saapunut aina edes sovittuihin valmennusryhmän palavereihin.

Kulta-Curre tyrmää väitteet

Ruotsalaislehti Expressen tavoitti torstaina Lindströmin kommentoimaan kirjan väitteitä Thaimaasta, jossa 78-vuotias kiekkovalmentaja viettää eläkepäiviään. Ex-valmentaja pitää Riihirannan väitteitä täytenä roskapuheena.

– Epäreilua heittää tuollaista paskaa 25 vuoden jälkeen. Se ei ole Heikin tapaista. Hän oli aina suora ja rehellinen mies. Kuulostaa oudolta, Lindström kommentoi ruotsalaislehdelle toistellen useaan otteeseen työmoraalinsa pysyneen korkealla tasolla Leijonat-pestinsä loppuun asti.

– On lähestulkoon ilkeää sanoa noin. Kaikki Suomen Jääkiekkoliitossa tietävät, että mottoni on ”tee kaikessa parhaasi”, koska näin saat aikaan hyviä tuloksia. Lähtiessäni kukaan ei valittanut tästä.

Lindström ei kuitenkaan lähtenyt mukaan loanheittoon entistä työkaveriaan kohtaan. Sen sijaan valmentajakonkari kiitteli Riihirannan joukkueenjohtajana Suomen maajoukkueen puolesta tekemää työtä.

– ”Hexi” teki erinomaista työtä joukkueenjohtajana. Hän oli hyvin tosissaan. Hän oli kova ja hyvä puolustaja pelaaja-aikoinaan, Lindström kehaisi muistuttaen myös Riihirannan uraauurtavasta pelaajaurasta.

Lindströmin kommenteista Riihirannan kirjan väitteisiin uutisoi Suomessa ensimmäisenä MTV.