TPS on ollut Liiga-syksyn kuuminaihe. Viimeisin käänne surkeassa saagassa oli urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäen eroaminen seurasta.

Kokenut valmentaja Hannu Jortikka ei TPS:n toimintaa ymmärrä.

– Jos odotuksena on olla kova kiekkoseura, ei missään maailmassa olisi päävalmentaja saanut enää pysyä ja GM saanut lähteä. Tämä on aivan ainutlaatuinen tilanne. Tänä päivänä tuntuu, että Turussa on tämäkin mahdollista, Hannu Jortikka totesi Yle Puheen Jääkiekkokierroksella.

– Valmentaja jatkaa kuin mitään ei olisi tapahtunut, ja ollaan sarjan hännillä.

Uuden urheilutoimenjohtajan rekrytoimista johtaa Erkka Westerlund. Vaikka Westerlund on arvostettu ja kokenut jääkiekon moniosaaja, näkee Jortikka ratkaisussa paljon uhkakuvia.

– Se pelko tässä on, että Erkka rupeaa keräämään tätä hänen klaaniaan, joka on pyörinyt hänen kanssaan Jokereissa ja muualla. Siellä on jopa oma poikakin ollut mukana. Jos se steppi otetaan, niin on turkulainen jääkiekko semmoisessa solmussa, ettei ole koskaan ennen ollut, Jortikka kommentoi.

Jortikka ei usko, että käynnissä oleva kausi olisi pelastettavissa. Sen sijaan seuraan pitäisi palauttaa uskottavuus pidemmällä tähtäimellä.

– Tämä on suhmuroitu aika moneen kertaan ja minusta tuntuu, että se suhmurointi jatkuu koko ajan. Minulla on todellakin huoli TPS:n tulevaisuudesta ja ennen kaikkea tästä sähläämisestä. Se pitää nyt nopeasti saada loppumaan.

LUE MYÖS: Hitti vai huti? Liiga-seura KalPa viettää 90-vuotisjuhlia – pelaa erityisillä pelipaidoilla

LUE MYÖS: Onko tässä Liigan syksyn komeetta? Tyvipäähän tuomitulla KooKoolla upea kuukausi – nousee taulukoissa raketin lailla

LUE MYÖS: Jesse Puljujärvi Leijoniin? Fanit listaavat: nämä nimet vahvistavat maajoukkuetta

LUE MYÖS: Uusi Liiga-ennätys! Kärpät-komeetta teki historiaa – ohitti yli 20 vuotta vanhan nollaputken

LUE MYÖS: Ykkösketjuun! Kaapo Kakko saamassa maukkaan näytönpaikan NHL:ssä

LUE MYÖS: NHL-tähdet äänestivät: Aleksander Barkov koko NHL:n aliarvostetuin – ”Ei saa tarpeeksi tunnustusta”