Yllättävä maalitykki! Leijonista tuttu pakkijärkäle aloittanut mykistävällä tavalla Ruotsissa: ”Olin puoli vuotta pelaamatta”

© Kuva: Juha Tamminen

Pakkijärkäle Ilari Melart on saanut mykistävän vahvan alun kaudelleen Ruotsissa.

30-vuotias puolustaja ehti olla alkukauden kokonaan ilman seuraa. Se ei ole näkynyt paluussa: Melart on iskenyt nyt Växjö Lakersin matkassa nyt neljään peliin jo tehot 4+1.

– On ollut hauska pelata jälleen. Olin puoli vuotta pelaamatta, joten tänne on ollut hienoa palata, Melart virnistää seuran sivuilla.

Teholukemat ovat melkoisia puolustavalle pakille. Hyvä vertailukohta löytyy Melartin jo aiemmista kausista: 190-senttisen kolossin yhden kauden maaliennätys on kaudelta 2012-13 – hän paukutti silloin HIFK:ssa yhteensä seitsemän maalia.

Yllättävä tehoalku saa suomalaisen suupielille leveän virneen.

– Tilastot ovat olleet hyvät. Mutta pitää jakaa kehuja muille: olen saanut paljon hyviä syöttöjä – ja minulla on ollut hieman tuuria mukana.

Leijonissa ison tukun pelejä pelannut Melart ei lähde silti keulimaan. Oma rooli on jatkossa selvä: tehopisteet tulevat vasta puolustuspelin hoitamisen jälkeen.

– Yritän jatkossakin tehdä pisteitä. Mutta puolustushommat tulevat jatkossakin minulla ensimmäisenä listalla, Melart kiteyttää.

LUE MYÖS: Hitti vai huti? Liiga-seura KalPa viettää 90-vuotisjuhlia – pelaa erityisillä pelipaidoilla

LUE MYÖS: Onko tässä Liigan syksyn komeetta? Tyvipäähän tuomitulla KooKoolla upea kuukausi – nousee taulukoissa raketin lailla

LUE MYÖS:  Jesse Puljujärvi Leijoniin? Fanit listaavat: nämä nimet vahvistavat maajoukkuetta

LUE MYÖS: Uusi Liiga-ennätys! Kärpät-komeetta teki historiaa – ohitti yli 20 vuotta vanhan nollaputken

LUE MYÖS: Ykkösketjuun! Kaapo Kakko saamassa maukkaan näytönpaikan NHL:ssä

LUE MYÖS: NHL-tähdet äänestivät: Aleksander Barkov koko NHL:n aliarvostetuin – ”Ei saa tarpeeksi tunnustusta”

Katso koko haastattelu tästä: