”On ollut erinomainen” – NHL:n suomalaispeluri hiljentää kriitikoita, teki jo seurahistoriaa

© Kuva: Getty Images

Viisi ottelua, viisi voittoa – saldo, joka ei selittelyitä kaipaa. Suomalaisvahti Mikko Koskisen alkukauden panos Edmonton Oilersin maalilla on ollut ällistyttävän hieno.

Ennen perjantaiyön peliä pikkumustat olivat tarttuneet 93,4 prosentin varmuudella, peliväline puolestaan oli lirahtanut selän taakse keskimäärin 2,20 kertaa yhtä ottelua kohden.

Perjantaina Koskinen torjui Washington Capitalsin kanveesiin jatkoajalla. Kun Oilers juhli luvuin 4-3, otti suomalainen siis jo kauden viidennen voittonsa. Se on historiaa joukkueen leirissä. Kukaan muu veskari ei ole pystynyt voittamaan kauden viittä ensimmäistä otteluaan.

Vielä viime kesänä ja keväällä osakseen kritiikkiä saanut suomalainen nauttii nyt kehuista joukkueen leirissä.

– Hän on ollut satumainen, mediajätti Sportsnet ihasteli jo viime viikolla.

– Koskinen on ollut erinomainen, Oilersin hyökkääjä Zack Kassian puolestaan ylisti seuran nettisivuilla tuoreeltaan vahtia, joka torjui Capsia vastaan vaisuhkolla 89,3 prosentin varmuudella.

Oilersin toinen torjuja on Mike Smith. Hänelle on kirjattu öljypaitojen kauden kaikki kolme tappiota.

– Kummatkin maalivahtimme ovat olleet erinomaisia tällä kaudella. Nähdäkseni meillä ei ole ykkösvahtia, Kassian jatkoi.

NHL jatkaa siitä, mihin se viime kesänä St. Louis Bluesin mestaruuden myötä jäi: Se on taas sekaisin kuin seinäkello. Sarjassa kolme joukkuetta on kerännyt 17 pinnaa keikkuen kärjessä. Ne joukkueet ovat viime vuosien ”perinteiset menestyjät” Oilers ja Buffalo Sabres sekä vähemmän yllättäen Washington Capitals.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:

Sebastian Aho iski vihdoin NHL-kauden ensimmäisen oikean maalinsa – raju tuuletus huokuu helpotusta

Aleksander Barkov mässäili NHL:ssä huimat tehot – iski seurahistoriaa, voi nousta pian jopa kahden pörssin kärkipaikalle

Pekka Rinne hurjassa vireessä NHL:ssä – seuraennätyskin uhkaa rikkoutua!