Erikoinen syksy: Kultaleijona Kevin Lankinen mahti-iskussa, joukkue rypee vaikeuksissa

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Keväällä sensaatiomaiseen maailmanmestaruuteen Suomen kanssa venyneen Kevin Lankisen edustaman Rockford Ice Hogsin kausi NHL:n farmisarja AHL:ssä on alkanut todella takkuisesti. Joukkue on voittanut kauden kahdeksasta pelistään vasta kolme.

Kolmas päänahka kävi toteen keskiviikon vastaisena yönä, kun San Antonio Rampage kaatui selvin numeroin 6-2. Aiemmat kaksi Rockfordin voittoa olivat peräisin kuluvan kuun puolesta välistä.

Lankinen otti yöllä 30 laukauksesta kiinni kaikkiaan 28 torjuntaprosentin näyttäessä lukemia 93,3. Suomalainen on muutenkin pienin syypää Rockfordin tappiokierteeseen, sillä ennen yön kamppailua maailmanmestarin prosentit näyttivät lukemia 92,1. Yön koitos oli Lankiselle kauden kolmas.

Samanlaisen henkilökohtaisen vireen olisi syytä jatkua vastaisuudessakin. Helsinkiläispelaaja kun havittelee edelleen paikkaa NHL:stä, jossa hän ei vielä ole debytoinut. Taalajäät ovat varaamattoman pelaajan mielissä luonnollisesti mielessä.

– Olen innoissani lähdössä haastamaan NHL-paikasta. Chicago on hyvä organisaatio ja siellä on kova kilpailu peliajasta niin kuin joka ikisessä NHL-joukkueessa. Polku NHL:ään ei ole ikinä helppo. Paikka pitää ansaita ja siihen olen valmis, Lankinen sanoi Leijonat.comille syksyllä Lahdessa.

Lankinen näki tuolloin, ettei hänen tarvitse muuttaa tekemistään maailmanmestarin leimasta huolimatta.

– En tiedä, tarvitseeko mitään tehdä toisin. Edelleen tulee jatkaa kovaa työntekoa. Se on kaiken a ja o. Kun hommat starttaavat siellä, pitää olla valmis laittamaan kaikki peliin – olen ollut tähänkin asti. Luulen, että tämä viimeinen vuosi valmisti minua tähän kauteen. Kesällä on panostettu siihen, että ollaan yhden stepin valmiimpia.

LUE MYÖS: Hitti vai huti? Jokerit pelaa erityisissä Halloween-asuissa – paljasti maistiaisen juhlalogosta

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS