TURKU. TPS:n kriisi Liigan häntäpäässä ei ota helpottuakseen. Keskiviikon ottelu Jukureita vastaan toi joukkueen arkeen taas hurjan läjän tuskaa.

Turkulaiset ovat hävinneet kotonaan kauden kaikki kahdeksan peliään, kun mikkeliläislaumaa vastaan nokkaan tuli voittolaukauskisan jälkeen 2-3. Voitto oli Jukureille tietysti kautta aikain ensimmäinen Turusta Liigassa. Aiempien kohtaamisten pisteet olivat menneet TPS:lle 17-1.

Lisäksi opiskelijateemaisessa pelissä ei katsomossa TPS-värejä liiaksi näkynyt. TPS-kannattajat olivat boikotissa, ja heidän paikoilla oli kaksi lakanaa.

– Mihin menet, TPS?

– Mitä kannattajat merkitsevät TPS:lle?

LUE MYÖS: Nyt riitti! Kriisiseura TPS:n kannattajilta näyttävä protesti – marssivat ulos pelistä!

Lakanoiden tekstit olivat paljonpuhuvia. Ensimmäiseen vastaus voisi olla, että kohti pohjaa edelleen. Tappio ei maistunut.

– Oli toisen erän myllytys ja kolmannen erän paikat sekä loppuun ylivoimaa. Jatkoajalla oli läpiajoja ja teemme kaksi maalia. Maalimäärät ovat pieniä, ne ovat tuskaisen pieniä. Noista paikoista olisi pitänyt muutama runtata sisään, TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen pauhasi pelin tauottua.

Turkulaisilla oli ottelun lopussa saumansa tehdä ylivoimalla 3-2-maali. Vaan eipä osunut TPS. Vastaavasti se otti muutamia sekunteja ennen kolmoserän loppua väärästä vaihdosta joukkuerangaistuksen.

– Ei tietysti ole paras fiilis. Minun mielestä olimme parempi joukkue, sitä ei ole monesti voinut sanoa. Meillä oli paljon yritystä ja tarvittava määrä paikkoja. Tänään oli paljon hyvää, TPS:n Ilari Filppula pyöritteli.

Kaskinen löysi epäkohdan viimeistelystä. TPS on tehnyt tällä kaudella 35 maalia, joka on kolmanneksi vähiten koko sarjassa.

– Enempää en taistelua ja peliä ja ilmettä voi pyytää. Oli fiilis lopun ylivoimalla, että Filppula ja kumppanit ratkaisevat, TPS-käskijä näki.

Ottelun ratkaisu oli ironinen, kun Jukureilta voittolaukauskisassa osui vain yksi pelaaja. Ainoa vaan, että Vadim Pereskokov osui tolppien väliin peräti kolmesti. Lisäksi Jukurien Sami Rajaniemi otti jatkoajalla kaksi läpiajoa kiinni.

MISKA MIETTINEN, TURKU