Winnipeg Jetsin nuori suomalaistaituri Ville Heinola sai kuulla torstai-iltana odotettuja uutisia, kun NHL-seura lähetti nuorukaisen farmisarja AHL:ään.

Ratkaisu oli monella tapaa kaivattu: 18-vuotias tulokas ehti seurata jo useamman Jetsin pelin katsomosta käsin. Tilanne ei palvellut millään nuorukaisen kehitystä.

Samoilla linjoilla on Jetsin GM Kevin Cheveldayoff, joka avaa seuran sivuilla ratkaisun taustoja.

– Isoin juttu oli se, ettei hän ole pelannut pelejä. Halusimme tarjota hänelle sen mahdollisuuden ja saada pelata nyt (Manitoba) Moosen kanssa, Cheveldayoff kommentoi medialle.

Heinolan kohdalla on puhuttu jo pitkin kesää paluusta Suomeen. Varsinkin kauden alla puhuttiin, kuinka nuorukainen palaa Lukkoon vielä vuodeksi, jos pelipaikka NHL:stä ei vielä aukea.

Jetsin pomo ei tyrmää paluuta Liigaan.

– Moni vaihtoehto on yhä auki. Emme ole tehneet vielä mitään kiveen hakattua päätöstä. Ykköskierroksen varauksella on tiettyjä mahdollisuuksia, joita ei muilla pelaajilla ole. Mutta mitään lopullisia ratkaisuja ei olla tehty – suuntaan tai toiseen, Cheveldayoff pyörittelee.

Joustavuutta kokoonpanoihin

Patrik Laineen mahdollinen vamma ja Jets-pakiston ohuus ovat tuoneet kiekkopomon arkeen mietittävää.

– Halusimme joustavuutta kokoonpanomme suhteen. Ja nyt Heinola pääsee pelaamaan otteluita.

18-vuotias Heinola ehti pelata alkukaudesta kahdeksan peliä NHL:ssä tehoin 1+4. Nuorukaisen otteista kertoo paljon se, että hän oli parhaimmillaan jopa joukkueensa kärkipakkeja.

– Olimme innoissamme jo saadessamme varata hänet. Hän tuli vahvasti jo harjoitusleirille ja on pelannut heti hyvin. Olemme todella vakuuttuneita hänestä: hän on osoittanut peliälynsä ja kypsyytensä todella nopeasti. Odotamme innolla, mitä hänestä tulevaisuudessa kuoriutuu, Cheveldayoff kehuu.

LUE MYÖS: Suomelle tähtiapu Winnipegistä? Ville Heinolan NHL-kohtalo jännittää Leijonissa – ”Hänellä on vain hyviä vaihtoehtoja”

LUE MYÖS: Vahvistus Liigaan? Lähde: SaiPa nappaamassa nuoren kiekkotaiturin Ruotsista

LUE MYÖS: Kriisipalaveri! TPS-fanien protesti tuotti tulosta – miljonääriomistajat astuvat esille avoimessa tilaisuudessa

LUE MYÖS: Tiesitkö? NHL-taituri sai inspiraation ilmaveivimaaliinsa Mikael Granlundilta – ”Siitä kasvoi niin iso juttu”

LUE MYÖS: Tulikuuma Liiga-taituri kokonaan sivussa – tässä on Ruotsin tuore joukkue Suomeen