Tiesitkö? NHL-taituri sai inspiraation ilmaveivimaaliinsa Mikael Granlundilta – ”Siitä kasvoi niin iso juttu”

© Kuva: Getty Images

Mikael Granlund on päässyt muistelemaan legendaarista ilmaveiviosumaansa Pohjois-Amerikassa tuoreen NHL-unelmamaalin takia.

Carolina Hurricanesin Andrei Svetshinov teki historiaa, kun nuori venäläinen iski alkuviikosta NHL-historian ensimmäisen ilmaveivimaalin. Osuma sai median luonnollisesti sekaisin rapakon takana – nyt myös Granlund kaivettiin muistelemaan omaa temppuaan.

Nashville Predatorsia nykyisin edustava suomalaistaituri nousi otsikoihin keväällä 2011, kun hän veivasi upean ilmaveivimaalin MM-välierässä Venäjää vastaan. Osumasta tehtiin postimerkki – ja Granlund sai kansallissankarin aseman MM-kultaan päättyneen turnauksen jälkeen.

NHL-media uteli perjantaina, miksei Granlund ole yrittänyt samaa temppua koskaan NHL:ssä. Suomalaisen vastauksesta voi aistia, että yhden maalin tuoma hullunmylly riitti.

– Siitä kasvoi niin iso juttu Suomessa. Päätin, että ehkä teen jatkossa maaleja joillain erilaisin tavoin, Granlund kertoo Calgary Sunin mukaan.

Kesällä 2011 Granlund nähtiin usein kommentoimassa varsin kyllästyneeseen sävyyn ilmaveivimaalistaan. Suomalainen ei lähde hehkuttamaan myöskään liikaa Svetshinovin osumaa.

– Se oli mahtava. Mutta samalla se on vain yksi maali. Siitä ei saa yhtään enempää. Se oli hienoa, NHL:ssä ei olla nähty vastaavaa koskaan ja maali oli heille (Hurricanes) varmasti iso. Mutta minulle kaikki maalit ovat yhtä arvokkaita, Granlund pohtii.

Granlundin maali inspiraationa

Granlundin ja Svetshinovin maalien väliltä löytyy yhteys. Venäläislupaus kertoo oppineensa tempun vanhemmalta veljeltään, joka oli puolestaan haltioitunut Granlundin tempusta keväällä 2011.

Suomalainen naureskelee tilanteelle. Mutta ei myönnä itse katsoneensa oman maalinsa videopätkää ainakaan liikaa.

– Olen nähnyt tietysti videon siitä muutaman kerran. Mutta en mene nettiin vain katsoakseni sitä. Muistan, että se oli iso maali meille välierässä Venäjää vastaan. Tuollaisia maaleja näkee harvoin, joten siitä tuli hyvä mieli. Mutta tärkeitä oli maalin merkitys joukkueelle, Granlund kiteyttää.

LUE MYÖS: Vahvistus Liigaan? Lähde: SaiPa nappaamassa nuoren kiekkotaiturin Ruotsista

LUE MYÖS: Kriisipalaveri! TPS-fanien protesti tuotti tulosta – miljonääriomistajat astuvat esille avoimessa tilaisuudessa

LUE MYÖS: Paluu Suomeen mahdollista? Näin Winnipeg-pomo kommentoi Ville Heinolan tilannetta

LUE MYÖS: Tulikuuma Liiga-taituri kokonaan sivussa – tässä on Ruotsin tuore joukkue Suomeen