Tiesitkö? Leijonien MM-kultasankarin nimi ihmetyttää – taustalla yllättävä tarina: ”Tarhassa oli samanniminen kiusaaja”

© Kuva: Getty Images

Karjala-turnaukseen valmistautuvan leijonavahti Juho ”Jussi” Olkinuoran nimi jaksaa ihmetyttää vuosi toisensa jälkeen Suomessa sekä erityisesti maailmalla.

Kevään kultaleijonista tuttu torjuja käyttää itsestään nimeä Jussi Olkinuora. Aina silloin tällöin tilastoissa pomppii kuitenkin esille nimi Juho Olkinuora. Se on hämmentänyt myös Leijonat.comin lukijoita, jotka saivat esittää sosiaalisessa mediassa kysymyksiä joukkueen pelaajille.

Mistä kaksi eri nimeä ovat saaneet juurensa? Ja miksi Jussi on kiilannut Juhon edelle? Olkinuora avaa nyt tarinan nimien takaa.

– Mun oikea nimi on Juho. Kun olin 5-vuotias, tulin tarhasta kotiin ja sanoin vanhemmille, että haluan olla Jussi. Tarhassa oli ollut joku samanniminen kiusaaja, joten en halunnut samaistua häneen, Olkinuora avaa Leijonat.comille.

Sen jälkeen Jussi-nimi on säilynyt maalivahdin matkassa. Sillä mennään myös jatkossa – ja sillä Olkinuora esittelee myös itsensä. Vaikka Venäjällä rinnalle on ilmestynyt jostain syystä jo kolmas nimi.

– Tämä on herättänyt jopa yllättävän paljon kysymyksiä. Ja Venäjällä mua kutsutaan vielä Juhaksi, Olkinuora naureskelee.

Olkinuoran on muuten kelvannut elellä kaukana Venäjällä. Suomalaisella on nimittäin takanaan upea syksy Admiral Vladivostokin maalilla. Vaikka seura sarjan lilliputteja, on alkukausi ollut vahva.

Olkinuora on torjunut KHL:ssä nyt 17 peliä torjuntaprosentilla 93,8. Samalla joukkueen peli on kulkenut – syksyn yllättäjä on noussut itäisessä konferenssissa jo seitsemänneksi.

LUE MYÖS: HAASTATTELU: Jesse Puljujärvi hyppää nälkäisenä Leijonien ykkösketjuun: ”Pelataan hyvää lätkää”

Miten syksy Venäjällä on sujunut? Katso Olkinuoran koko haastattelu: