HELSINKI. Suomi kärsi Karjala-turnauksessa lauantai-iltana ensimmäisen tappionsa, kun Tshekki oli voittomaalikilpailun jälkeen vahvempi maalein 3-2.

Suomen ja Tshekin välinen avauserä ei tarjonnut yleisölle ihmeitä, sillä erässä ei nähty ainuttakaan maalia. Molemmat joukkueet saivat luotua kuitenkin muutaman vaarallisen maalipaikan. Leijonilla lähimpänä maalintekoa oli Harri Pesonen, joka sai maalin eteen loistavan syötön Jesse Puljujärveltä. Pesosen yritys kohdistui kuitenkin maalivahtia päin.

Toisessa erässä maalihanat aukesivat molempien osalta. Ottelun ensimmäinen osuma nähtiin, kun toista erää oli pelattu reilut kaksi minuuttia. Puolustaja Ville Pokka heitti kiekon maalille ja Juho Lammikko taisteli pelivälineen sisään.

Tshekin tasoitus nähtiin puolestaan erän loppupuoliskolla, kun Jakub Jerabek ohitti Jussi Olkinuoran loistavan vastahyökkäyksen päätteeksi. Maaliin upean esityön teki Radim Zohorna, joka löysi Jerabekin maalin edestä.

Kolmanteen erään Suomi tuli mainiosti, kun Sakari Manninen iski kiekon lähietäisyydeltä sisään alle minuutin pelin jälkeen. Osumassa toistui sama kaava kuin avausosumassakin, kun Pokka heitti kiekon viivasta Tshekin maalille.

Leijonien johto ei kuitenkaan kestänyt loppuun saakka, sillä vain reilut minuutti ennen täyttä aikaa Tomas Filippi karkasi Suomen puolustukselta ja laukoi kiekon oikeaan yläkulmaan.

Varsinaisen peliajan jälkeen jatkoajalla ei nähty maaleja, joten voittajaa lähdettiin hakemaan voittolaukauskilpailusta. Tällä kertaa voittomaalin iski Liigasta tuttu Tshekin puolustaja Jakub Krejcik.

Voit tutustua Karjala-turnauksen otteluohjelmaan, sarjataulukkoon ja pistepörssiin täältä.