Taas ikäviä suomalaisuutisia: konkaripuolustaja loukkaantui NHL:ssä

© Kuva: Getty Images

Suomalaisten viime aikojen loukkaantumisuutiset NHL:ssä saivat jatkoa viikonlopun alkajaisiksi New Jersey Devilsin puolustaja Sami Vatasen loukattua itsensä vierasottelussa Edmonton Oilersia vastaan.

401 NHL:n runkosarjapeliä urallaan pelannut 28-vuotias suomalainen törmäsi jo ottelun avauserässä Oilers-hyökkääjä Alex Chiassonin kanssa sillä seurauksella, että vastustajan kyynärpää tärähti suoraan suomalaispelaajan kasvoihin. Omin avuin kaukalosta poistunutta Vatasta ei nähty ottelussa tärskyn jälkeen.

Devils ei ole toistaiseksi tiedottanut luottopuolustajansa vamman laadusta. Säännöllisesti lähes 25 minuuttia illassa Devilsin alakerrassa luutiva suomalaispuolustaja on aloittanut kauden tehokkaasti – 14 pelistä kasassa on komea tehosaldo 4+4. Miehen plusmiinus-lukema on sekin neljän maalin verran plussalla.

Vatasen pidempiaikainen poissaolo olisi Devilsille raju takaisku. Joukkue on voittanut kauden 15 pelistään vain neljä, minkä myötä kovin odotuksin kauteen lähteneen joukkueen pudotuspelisaumat alkavat näyttää jo tässä vaiheessa heikoilta.

LUE MYÖS: Kuka on Aatu Räty? 16-vuotias Leijonien superlupaus herättää huomiota jo NHL:ssä : ”Sen eteen tehty töitä”

LUE MYÖS: Hyppy Leijoniin! Tulikuuma HIFK-tähti kommentoi kevään NHL-siirtohuhuja: ”Aika hiljaista oli”