HELSINKI. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalosen mielessä oli tuohtumus lauantaisen 1-2-rankkaritappioon päättyneen Tshekki-pelin jälkeen.

Ottelun puhuttanen tilanne nähtiin jatkoajalla, kun Tshekin maalivahti Marek Langhamer sulki kiekon kyseenalaisella tavalla pudotettuaan sen jo ensin peliin. Vastaavasta tilanteesta on tuomittu aiemmin jäähyjä – sen myötä Leijonien valmennus kävi kuumana tapauksesta.

Jalosen mukaan tuomaristolla oli outo meriselitys tapahtuman jälkeen. Se kismitti kokenutta käskijää.

– Tuomariston mukaan häneltä putosi kiekko vahingossa. Nämä ovat näitä selityksiä. Ei voi olla rehellinen pelille tai joukkueille, Jalonen ihmetteli pelin jälkeen medialle.

Tilanteen jälkeen Suomi otti aikalisän heti perään. Sillä haettiin lepotaukoa jatkoajan keskelle. Kyseenalaisen tilanteen jälkeen Jalosta harmitti erityisesti tuomariston selittely.

– Ensin kiukuttelin siitä, että selvä jäähy jäi viheltämättä. Kyllä tuomari varmasti näki, että mua v*tutti siinä. Mutta eiväthän he voi mitään myöntää siinä, valmentaja pohti.

Pelit kovenevat

Lauantain Tshekki-peli oli Suomelta kokonaisuutena tasonnosto Venäjä-peliin, vaikka torstaina tulikin voitto. Niukan tappion takaa löytyi myös hyvää.

Jalonen jakoi kehuja eheämmältä näyttäneelle joukkuepelille. Nyt kaukalossa nähtiin selvästi tasaisemmin suorittanut leijonanippu. Vaikka Tshekki nousikin kolmannessa erässä harmittavalla tavalla tasoihin ja vei pelin lopulta rangaistuslaukauksin.

– Parempi suoritus kuin Venäjää vastaan. Tänään oli kovempi ottelu ja kovempi vastus. Päästetään vastustaja lopussa tasoihin – se harmittaa. Siinä tuli lapsus – huono vaihto. Jos sauman antaa vastustajalle, usein verkko heiluu, valmentaja kiteytti.

Leijonat päättää turnauksensa sunnuntaina ottelulla Ruotsia vastaan. Leijonat.com seuraa Suomen urakkaa paikan päällä hetki hetkeltä.

LUE MYÖS: Kuka on Aatu Räty? 16-vuotias Leijonien superlupaus herättää huomiota jo NHL:ssä : ”Sen eteen tehty töitä”

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo