Leijonien urakka päättyi Karjala-turnauksessa sunnuntaina komeaan 2-1-voittoon naapurimaa Ruotsista.

Suomi hallitsi ottelua ensimmäisessä erässä mielin määrin ja sai luotua myös tukun vaarallisia maalintekopaikkoja. Ensimmäisen kerran kiekko oli Ruotsin maalissa alle neljän minuutin pelin jälkeen, kun Henrik Haapala tarjoili komean syötön Mikko Lehtoselle, joka vei vipuun kaksi ruotsalaispuolustajaa ja laukoi kiekon sisään.

Toista Suomen osumaa saatiin odotella toiseen erään saakka, kunnes Miro Aaltonen siirsi Leijonat ylivoimalla kahden maalin karkumatkalle. Maaliin loistavan syötön antoi Teemu Turunen, joka löysi Aaltosen takatolpalta.

Aaltosen maalin jälkeen Ruotsi sai ottelusta entistä paremmin otetta – ja tämä myös palkittiin reilut kuusi minuuttia Suomen osuman jälkeen, kun Olle Alsing laukoi suoraan Simon Bertilssonin syötöstä kiekon Leijonien reppuun. Heti Alsingin osuman jälkeen Tre Kronor oli myös lähellä tasoitusta, kun kiekko pysähtyi tolppaan.

Kolmannessa erässä Suomi oli puolestaan todella lähellä 3-1-johtomaalia, kun Eemeli Suomi jatkoi viivasta lähteneen laukauksen maaliin. Osumaa kuitenkin tarkasteltiin loppujen lopuksi kahteenkin otteeseen videolta, eikä sitä lopulta hyväksytty.

Hylätyn maalin jälkeen kumpikaan joukkue ei päässyt enää päätöserässä huippupaikoille, ja näin ollen Leijonat nappasi makean 2-1-voiton.

Täyden pistepotin myötä Suomi sijoittui Karjala-turnauksessa toiseksi, Venäjä kolmanneksi ja Ruotsi neljänneksi. Turnausvoitto meni tällä kertaa Tshekille, joka voitti kaikki ottelunsa.

Mikäli haluat katsoa Karjala-turnauksen kaikki tulokset, sarjataulukon ja pistepörssin, niin voit tehdä sen täältä.