Näkökulma: Liiga riittää Jesse Puljujärvelle ja hyvä niin – NHL:ään hänestä ei ole

© Kuva: Juha Tamminen

Jesse Puljujärvi kertoi Karjala-turnauksen päätteeksi, että hänellä ei ole mikään kiire NHL:ään. Hän mieluummin pelaa kauden Liigassa ja hakee menestystä Kärppien kanssa.

Päätös on Puljujärven kannalta erinomainen. Hän pelaa ensimmäistä kertaa urallaan menestyksekästä kiekkoa ammattilaissarjassa. Se tekee varmasti itseluottamukselle poikaa. Nyt ei tarvitse stressata kielitaidon kanssakaan.

Kärppiin jääminen paljastaa myös erinomaisesti syyn, miksi Puljujärvi palasi Liigaan. Kyseessä ei suinkaan ole väliaikainen työpaikka, kun hän odottaa siirtoa pois Edmonton Oilersista.

Ei, Puljujärvi tuli Liigaan, koska hänestä ei ollut NHL-tasolle.

Nyt Karjala-turnauksessa nähtiin, että Puljujärven taso ei oikein riitä EHT:llakaan. Hän pääsi pelaamaan Harri Pesosen ja Sakari Mannisen rinnalla, mutta tulosta syntyi nihkeästi. Yksi syöttöpiste kolmeen peliin. Leijonien kokoonpanosta löytyi nimiä, jotka ovat lähellä NHL-tasoa, mutta Puljujärvi ei kuulu niihin.

Eikä se ole mikään häpeä. Harva meistä on millään elämän osa-alueella ”NHL-tasoa”. Tämä on vain aika hyväksyä myös yleisessä kiekkokeskustelussa.

Jesse Puljujärvi on Liiga-pelaaja.

Lue myös: Jaromir Jagrin ennätys romukoppaan! Patrik Laineesta NHL:n paras eurooppalainen nuori maalintekijä