KalPa vahvistaa pakistoaan kiinnostavalla nimellä.

Seura kertoo tehneensä loppukauden diilin kanadalaisen Jesse Grahamin kanssa. 25-vuotias pakki saapuu Suomeen Slovakiasta, jossa hän ehti pelata vain neljä peliä HK Nitran kanssa.

Syy lähtöön on Grahamin sopimuksessa: pakki pelasi Slovakiassa diilillä, joka mahdollisti nopean lähdön muualle. Nitra olisi halunnut pitää pirteästi pelanneen pakin riveissään – seurassa oltiin vakuuttuneita tehot 1+2 keränneestä kanukista. Nitran mukaan Graham sai kuitenkin useita tarjouksia ympäri Eurooppaa.

– Haimme puolustukseemme kiekollista hyvin liikkuvaa puolustajaa. Jesse on hyökkäävä, hyvin liikkuva puolustaja ja ylivoimapelaaminen on hänen vahvuuksiaan. Rightin puolen laukaus tuo myös lisävaihtoehtoja ylivoimapelaamiseemme, KalPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Toni Saksman kertoo seuran tiedotteessa.

Ennen Slovakian visiittiä Graham on pelannut rapakon takana AHL:ssä. New York Islandersin 6. kierroksen NHL-varaus kesältä 2012 iski viime kaudella Utica Cometsissa runkosarjassa 52:ssä ottelussa pisteet 4+14=18.

KalPan mukaan Graham saapuu Kuopioon tiistaina ja on pelaavassa kokoonpanossa mukana heti, kun kansainvälinen pelilupa saadaan kuntoon.

KalPa tiedotti samalla toisesta jatkodiilistä: Otto Huttusen optio loppukauden sopimuksesta on käytetty ja Huttunen pelaa loppukauden KalPa-paidassa. 28-vuotias ja oikealta ampuva puolustaja on pelannut tällä kaudella seitsemän Liiga-ottelua.

LUE MYÖS: Yllättäviä nimiä Leijoniin? Arvio: tässä ovat maajoukkueen potentiaaliset uudet vahvistukset

LUE MYÖS: Tähdistöön! Leijonien huippupakki palkittiin – vastaili jo NHL-kysymyksiin: ”Agentit hoitavat ne hommat”

LUE MYÖS: Näkökulma: Milloin NHL:ään? Tulikuuma leijonapakki hurmaa otteillaan – taustalla fiksuja ratkaisuja

LUE MYÖS: Kuka on Aatu Räty? 16-vuotias Leijonien superlupaus herättää huomiota jo NHL:ssä : ”Sen eteen tehty töitä”