HELSINKI. Leijonien takalinjoilla pirteän turnauksen pelannut Mikko Lehtonen sai mukavan palkinnon otteistaan, kun hänet nimettiin joukkueiden toimesta Karjala-turnauksen parhaaksi pakiksi.

Valinta oli monella tapaa oikea: kolme peliä pelannut Jokerit-pakki oli läpi viikonlopun joukkueensa parhaimmistoa. Lehtosen otteet näkyivät molemmissa päissä kaukaloa: puolustaja väläytteli hyökkäyspäässä, mutta hoiti myös oman tonttinsa mainiosti.

– Maistuu hyvältä. Turnaus meni itseltäni hyvin, vaikka paljon jäi myös parannettavaa. Kiva tuollainen ylimääräinen tunnustus, voi olla itsekin ihan tyytyväinen, Lehtonen summasi Leijonat.comille.

Suomi sijoittui turnauksessa toiseksi – edelle kiilasi Tshekki, joka aiheutti turnausisännälle ainoan tappion tiukan väännön jälkeen.

– Hyvä turnaus kokonaisuutena. Hieno pelata kotiyleisön edessä. Tshekki-tappio harmittaa, mutta muuten pelattiin mielestäni hyvää kiekkoa. Tästä on hyvä parantaa, Lehtonen pohti.

Nopea paluu arkeen

Lehtonen pelasi illasta toiseen myös isoja minuutteja Leijonien takalinjoilla. Sen myötä turnauksen kuormitus oli varmasti tuntuva.

Pakki ei saa huilata silti juurikaan. Jokerit lähtee jo maanantain pitkälle vierasreissulle – ensimmäinen ottelu on jo keskiviikkona Kiinassa.

– Illalla lähdetään lentämään. Pitkään ei tarvitse huilia, mutta sellaista se välillä on. Nautitaan nyt, kun saa ainakin pelata, Lehtonen letkautti.

Pirteät otteet Leijonissa ovat hiljalleen herättäneet jo NHL-spekulaatiota. Lehtonen sai sunnuntaina vastailla jo toimittajien kysymyksiin taalajäistä – pakki kuitenkin ohittaa pohdinnat vielä virnistyksellä.

Lehtosella on ensi kauden kattava diili Jokereihin. Sen myötä hyppy taalajäille ei ole vielä ajankohtaista.

– En ota siihen mitään kantaa. Mä pelaan ja muut hoitaa ne hommat. Mulla on agentit, jotka hoitavat sen puolen. Saan rauhassa keskittyä itse pelaamiseen, Lehtonen virnisti.

LUE MYÖS: Kiekkofanit naulaavat: Tässä ovat Leijonien tuoreet ykköstähdet

LUE MYÖS: Näkökulma: Milloin NHL:ään? Tulikuuma leijonapakki hurmaa otteillaan – taustalla fiksuja ratkaisuja

LUE MYÖS: Leijonien hylätty maali kuumensi – Jukka Jalonen ihmeissään videorumbasta: ”Tuntuu he*vetin tyhmältä”

LUE MYÖS: Yllättäjiä ja tuttuja huippunimiä! Toimitus valitsee: tässä on Leijonien tuore tähdistökenttä

LUE MYÖS: Kuka on Aatu Räty? 16-vuotias Leijonien superlupaus herättää huomiota jo NHL:ssä : ”Sen eteen tehty töitä”

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo