HELSINKI. Leijonien ja Ruotsin välinen sunnuntaivääntö päättyi kotiyleisön kannalta riemuisasti, kun Suomi marssi tiukassa pelissä voittoon maalein 2-1.

Ottelu sisälsi melkoisesti draamaa. Yksi erikoisimmista tilanteesta nähtiin kolmannessa erässä, kun Eemeli Suomi iski kotijoukkueen kolmannen maalin.

Tilanne katsottiin videota, jonka jälkeen tuomaristo vihelsi tilanteesta maalin. Sen jälkeen Ruotsi haastoi maalin uudelleen – ja tuomaristo hylkäsi osuman maalivahdin häirintänä.

Tilanne puhutti molemmissa leireissä. Myös Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kävi tilanteesta kuumana. Hän ihmetteli myös pelin jälkeen hidasta protokollaa.

– Videotuomari katsoo ensin viisi minuuttia korkeaa mailaa. Sanoo, ettei ole. Ja näkee samalla maalivahdin häirinnän, mutta ei voi sanoa siitä? Ja sitten toisen joukkueen pitää haastaa se. Ja vasta sen jälkeen katsotaan tilanne uudelleen. Hölmöläisen hommaa, Jalonen tuhahti medialle.

Tuomaristo hylkäsi tilanteen lopulta Suomen mailan osuttua ruotsalaisvahtia kypärään. Videoiden katseluun kului kuitenkin koko ruljanssin myötä yllättävän kauan aikaa.

– En ymmärrä. Tuomari itse kuitenkin ottaa tilanteessa yhteyttä videotuomariin. Miksei sitä voi heti ensimmäisellä kerralla voi todeta? Tuntuu helvetin tyhmältä – menee aikaakin vain hukkaan.

Kaksi voittoa maistuu

Leijnonioen turnaus oli kokonaisuutena nousujohteinen. Kaksi voittoa nosti joukkueen turnauksen kakkoseksi Tshekin jälkeen.

Ruotsi-voitto maistui moninaisen illan jälkeen.

– Tyytyväinen voittoon. Hyvä startti turnaukselle. Nähtiin uusia sekä tuttuja pelaajia. Nähtiin taas, missä mennään. Ei ole yllättävää, että nämä kaikki ovat maalin pelejä. Ikinä ei tiedä, kuka voittaa. Ihan hyvä fiilinki.

LUE MYÖS: Näkökulma: Milloin NHL:ään? Tulikuuma leijonapakki hurmaa otteillaan – taustalla fiksuja ratkaisuja

LUE MYÖS: Kuka on Aatu Räty? 16-vuotias Leijonien superlupaus herättää huomiota jo NHL:ssä : ”Sen eteen tehty töitä”

LUE MYÖS: Kuittailua ja tööttejä! Leijonien vastustaja yllättyi Jesse Puljujärven taklauksista: ”Kyynärpäätä tuli – meidän pitää jutella”

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo