HELSINKI. Kärppien tshekkipakki Jakub Krejcik oli yhtä hymyä voitetun Leijonat-pelin jälkeen.

Isokokoinen huippupakki nousi koko ottelun ratkaisijaksi – Liigasta tuttu tshekkinimi iski nimittäin ainoan maalin rangaistuslaukauksilla. Sen myötä vierasjoukkue Tshekki nappasi 3-2-voiton ja maukkaat turnauspisteet itselleensä.

Leijonat.com tapasi pelin jälkeen Krejcikin, joka myönsi suoraan, ettei miettinyt liikaa rankkarikikkojaan.

– Olin todella yllättynyt, kun valmentaja osoitti minua rankkareissa. Mutta päätin kokeilla jotain – ja se toimi. Joten olen onnellinen, Krejcik virnisti Leijonat.comille.

Muuten lauantai-ilta oli tiukkaa vääntöä puolin ja toisin. Krejcik oli kokonaisuutena tyytyväinen joukkueensa pelaamiseen.

– Tämä oli raskas peli. Mutta me osasimme odottaa sitä. Suomi tuli kovaa päälle heti alusta alkaen. Yritimme pelata sen takia vain normaalia yksinkertaisemmin – ja se tuotti tulosta. Olemme tyytyväisiä voittoon.

Kärppien suomalaiset hiljaisiksi?

Krejcikin yksi syy leveään hymyyn löytyi vastustajajoukkueen nimistä. Suomen puolella viiletti yhteensä kolme seurajoukkue Kärppistä tuttua pelaajaa: Mikko Niemelä, Jesse Puljujärvi sekä Juho Lammikko.

– Tämä oli erityinen voitto minulle. Kun oli paljon tuttuja vastassa, oli ottelussa paljon pelissä. Nautin pelaamisesta. Ja onneksi peli kääntyi meille, Krejcik myönsi.

Tutun kolmikon kanssa ehti saada vääntöjä jo kaukalon puolella. Krejcik lähetti terveiset tutulle kiekkolupaukselle.

– Sain Puljulta pari taklausta kyynärpää edellä. Meidän pitää jutella niistä vielä kahden kesken. Niitä ei ollut helppo hyväksyä, tshekkipakki virnuili.

Voitto antaa mukavat kuittailuoikeudet jatkossa Kärppien matkaan?

– Ehkä jotain ihan pientä kuittailua voi tulla. Katsotaan, Krejcik letkautti.

Jakub Krejcik pelaa toista kauttaan Suomessa. Hän edusti viime kaudella Lukkoa. Kuva: Juha Tamminen.

Suomi jo kuin toinen koti

Krejcikin mainio vire Tshekin maajoukkueessa ei ole ollut muuten mikään yllätys. Monipuolinen pakki on ehtinyt nousta reilussa vuodessa koko Liigan eliittipakkien joukkoon.

Tshekkinimi on monipuolisuudessaan huippuapu omalle joukkueelleen. Pakki pelasi jo viime kaudella vahvasti Lukon takalinjoilla – tänä syksynä Kärpissä on auennut iso rooli ja vastuu. Se on näkynyt myös pisteissä. Krejcik on iskenyt 18 peliin jo tehot 4+8=12, vaikkei herrasta voikaan puhua minään puhtaana pistehaina.

– Olen tyytyväinen. Elämä Suomessa on ollut todella helppoa. Kaikki ovat olleet todella mukavia ja avuliaita, pakki kiitteli.

Liigan taso sopii 28-vuotiaalle pakille, joka pelaa elämänsä kiekkoa. Kärpissä iso rooli valmistaa Krejcikiä myös kansainvälisiin peleihin. Se nousi esille myös viikonloppuna.

– Se on todellakin helmpompaa kuin hyppy Tshekin sarjasta maajoukkueeseen. Liigassa taso on korkeampi ja peleissä parempi tempo. Sen myötä myös näihin peleihin on ollut ehdottomasti helpompi hypätä, tshekkipakki kiteytti.

LUE MYÖS: Kallis tuomarivirhe? Jukka Jalonen kävi raivona oudosta vihellyksestä: ”V*tutti – tulee näitä selityksiä”

LUE MYÖS: Huomasitko? Leijonien MM-kultavahti paljasti tehneensä karun virheen – ja omissa soi heti: ”Todella tyhmä juttu”

LUE MYÖS: Kuka on Aatu Räty? 16-vuotias Leijonien superlupaus herättää huomiota jo NHL:ssä : ”Sen eteen tehty töitä”

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo