HELSINKI. Helsingissä pelattu perinteinen isänpäiväviikonlopun Karjala-turnaus päättyi kaikki pelinsä voittaneen Tsekin juhliin. Suomikin onnistui hienosti, kun se ei jäänyt yhdessäkään ottelussa pisteittä.

Sivustomme rakensi turnauksen päätyttyä oman tähdistökentän. Esille nousivat etenkin pakit Mikko Lehtonen ja Ville Pokka sekä hyökkääjä Juho Lammikko. Tämä trio esiintyi läpi turnauksen rautaisesti.

Maalivahti: Harri Säteri

Turnauksen kahdessa ottelussa torjunut vahti oli varma, vankka ja horjumaton. Säteri pelasti Suomen toisen erän vaikeilla hetkillä, kun Ruotsi oli nousta 1-2-tappioasemasta jo tasoihin. Iskussa veskari oli myös torstaina Venäjää vastaan. Näyte oli kaikkiaan vakuuttava.

Vasen puolustaja: Mikko Lehtonen

Jokerien pakki ansaitsee kunniaa ilman mitään mutinoita. Tehopuolustaja iski sunnuntaina häikäisevän maalin Ruotsin reppuun jatkaen läpi turnauksen jatkunutta oivaa hyökkäämistä. Luulisi, että tehot 1+1=2 iskenyt Lehtonen kiinnostaa paikalle olleita NHL-pamppujakin.

Oikea puolustaja: Ville Pokka

Pokka vei turnauksen syöttöpörssin voiton kolmella napsulla. Aiemmilla kausilla tasaisesti rapaa niskaansa saanut pelaaja oli viikonloppuna hyvä alakerrassa, luova hyökkäysten käynnistämisissä ja tehokas hyökkäyspäässä. Ennakkoluuloton Pokka pelasi hienon turnauksen!

Vasen laitahyökkääjä: Harri Pesonen

Sveitsissä tehoileva pistelinko oli etenkin kahdessa ensimmäisessä pelissä vakuuttava ja alati vaarallinen hyökkäämisessä, mutta sunnuntaina hän jäi vähän varjoon. Sellaisia pelejä tulee kuitenkin kaikille. Maailmanmestarin peli-ilo ja tekemisen tasaisuus paistoivat kauas.

Keskushyökkääjä: Juho Lammikko

Kärppien pistelinko repi ja raastoi, mutta iski myös tehoja. Täksi kaudeksi pelaajaprofiililtaan jopa rajusti muuttunut Lammikko on jokaisen luotsin unelmapelaaja. Sopii rooliin kuin rooliin. Mainitaan sekin, että Sakari Mannisen pelipaikka, eli keskikaista on harmi. Manninen oli lähellä saada nimensä tähdistökentän sentterin paikalle.

Oikea laitahyökkääjä: Eemeli Suomi

Liigan maalipörssissä lähellä kärkipaikkoja keikkuva Ilves-tähti pääsi jo hetken juhlimaan maalia sunnuntaina, mutta osuma lopulta hylättiin valmentajahaaston jälkeen. Suomi teki töitä hyvin, ja olisi ansainnut palkinnon. Suomi kiilasi esimerkiksi Jesse Puljujärven edelle tähdistökenttään, koska Kärppien tähdeltä odotettiin enemmän kuin saldoa 0+1=1.

 

LUE MYÖS: Tähdistöön! Leijonien huippupakki palkittiin – vastaili jo NHL-kysymyksiin: ”Agentit hoitavat ne hommat”

LUE MYÖS: Näkökulma: Milloin NHL:ään? Tulikuuma leijonapakki hurmaa otteillaan – taustalla fiksuja ratkaisuja

LUE MYÖS: Kuka on Aatu Räty? 16-vuotias Leijonien superlupaus herättää huomiota jo NHL:ssä : ”Sen eteen tehty töitä”