Leijonat ei lepää laakereillaan pitkään Karjala-turnauksen jälkeen.

Maajoukkueiden EHT-kausi jatkuu joulukuussa Moskovassa pelattavalla Channel One Cupilla. Suomi nimeää turnaukseen lähtevän joukkueen joulukuun alussa – jo nyt on helppo ennustaa ryhmään nousevan useita uusia kasvoja.

– Liigassa on paljon nuoria onnistujia. He saavat varmasti näytönpaikkoja. Meillä on aika pitkälti toinen joukkue jo listattuna. Kun Karjala-turnaus loppuu sunnuntaina, siitä neljän viikon päästä lähdetään jo Moskovaan, Leijonien GM Jere Lehtinen paljasti ennen Helsingin pelejä.

Moskovassa on perinteisesti nähty usein jopa yllättäviä valintoja. Turnaus on loistava paikka antaa tilaa muun muassa Liigan yllätysnimille.

– Siellä on mukana nuoria pelaajia. Ja myös ensikertalaisia tulee ryhmään, Lehtinen vihjasi.

Leijonat.com nostaa esille Liigasta potentiaalisimmat uudet kasvot. Esille nousee yhteensä kahdeksan pirteästi kotimaassa pelannutta kiekkoilijaa. Listalle on laskettu ainoastaan pelaajia, jotka eivät ole vielä maajoukkueessa lainkaan pelanneet.

LUE MYÖS: Näin Leijonien kausi jatkuu – tässä otteluohjelma ja tuoreet uutiset!

Potentiaaliset uudet leijonanimet:

Julius Nättinen, JYP

JYPin syksyn komeetta. Nättinen pelaa upeaa kautta Liigassa: sarjan maalipörssin kärkinimi on ehtinyt pommittaa alkukaudesta jo 14 maalia. JYP-taituri kuuluu niihin pelaajiin, jotka ovat varmasti Lehtisen listalla mukana.

Valtteri Kemiläinen, Tappara

Kemiläinen nimettiin jo pari kautta sitten Leijonien EHT-jengiin. Silloin pelit jäivät kuitenkin väliin loukkaantumisen takia. Tämä syksy nostaa tehokkaan nimen jälleen esille. Pakin alku kaudelle on ollut todella vahva – sen myötä maajoukkuedebyytti on enää vain ajan kysymys.

Elmeri Eronen, HPK

HPK:n pakiston ykkösnimi pelaa upeaa kautta Liigassa. Iso rooli ja hyökkäyspään onnistumiset ovat huomattu varmasti myös Leijonissa. Eronen on kiekollisesti fiksu ja monipuolinen pakki – on kiinnostava nähdä, miten herra pärjää kansainvälisissä peleissä.

Petrus Palmu, JYP

Liigaan palannut NHL-laina on ollut heti todellinen supervahvistus JYPille. Kun nakuttaa 10 peliin tehot 6+10=16, herää myös maajoukkuejohdon kiinnostus varmasti. Palmun nopeus ja kiekollinen osaaminen isossa kaukalossa ovat selkeitä vahvuuksia joukkueelle kuin joukkueelle.

Jere Karjalainen, Tappara

Tapparan vahvasta nipusta löytyisi useakin potentiaalinen debytantti. Nostetaan esille silti Karjalainen, joka pelaa vahvaa kautta. Monipuolinen ja energinen hyökkääjä on valmentajan kannalta lähes unelmapelaaja: laituri pystyy suorittamaan mainiosti lähes ketjussa kuin ketjussa.

Valtteri Puustinen, HPK

HPK:n nuorukainen voisi olla Jukka Jalosen johtamalta valmennukselta yllätysveto maajoukkueeseen. Mikään jättiyllätys se ei silti olisi – Puustinen pelaa vahvaa kautta Liigassa. Energinen kamppailija ja voimapesä tuo suoraviivaisuutta jengiinsä.

Miikka Pitkänen, KalPa

KalPan hyökkäyksessä isoa roolia kantava Pitkänen on pelannut vahvasti Liigassa jo tovin. Sen myötä myös Leijonat nousee jossain vaiheessa esille spekulaatioissa. Pitkäsen erinomainen pelisilmä ja viime vuosien kehityskäyrä tekevät hänestä jossain vaiheessa potentiaalisen debytantin myös maajoukkueeseen.

Robin Salo, SaiPa

Nuori pakki on ottanut Liigassa isoja askelia oikeaan suuntaan. Hyvä yleispakki on ottanut toisella SaiPan kaudellaan selvästi isompaa roolia joukkueensa takalinjoilla. Tulevaisuuden huippunimiä.

Sami Aittokallio, Ässät

Napataan listalle myös yksi potentiaalinen maalivahtiyllättäjä. Aittokallion syksy Liigassa on ollut jopa yllättävän vahva: Ässien maalivahti on osoittanut olevansa yhä kova maalivahtinimi kotimaan sarjaan. Mikäli Leijonissa halutaan kokeilla uusia maalivahtinimiä, nousee 27-vuotias Aittokallio potentiaalisena nimenä varmasti esille.

LUE MYÖS: Tähdistöön! Leijonien huippupakki palkittiin – vastaili jo NHL-kysymyksiin: ”Agentit hoitavat ne hommat”

LUE MYÖS: Näkökulma: Milloin NHL:ään? Tulikuuma leijonapakki hurmaa otteillaan – taustalla fiksuja ratkaisuja

LUE MYÖS: Leijonien hylätty maali kuumensi – Jukka Jalonen ihmeissään videorumbasta: ”Tuntuu he*vetin tyhmältä”

LUE MYÖS: Yllättäjiä ja tuttuja huippunimiä! Toimitus valitsee: tässä on Leijonien tuore tähdistökenttä

LUE MYÖS: Kuka on Aatu Räty? 16-vuotias Leijonien superlupaus herättää huomiota jo NHL:ssä : ”Sen eteen tehty töitä”

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo