Suomalaislupaus saalisti peräti kolme syöttöpinnaa – Eeli Tolvanen ja kumppanit kalpenevat superyllättäjän rinnalla

© Kuva: Juha Tamminen

AHL:ssä tällä kaudella debytoinut, Montreal Canadiensin organisaatioon kuuluva Otto Leskinen oli torstaiyönä jäätävässä iskussa farmisarjan tappiollisessa ottelussa Belleville Senatorsia vastaan. Alle 18-vuotiaiden MM-hopeamitalisti nakutti 4-5-jatkoaikahäviössä peräti tehot 0+3=3.

Leskinen alustamat maalit näet ohesta tai alta (1. syöttöpinna2. syöttöpinna3. syöttöpinna).

Leskinen oli koko ottelun tehokkain pelaaja yhdessä hattutempun ampuneen joukkuekaveri Charles Hudonin kanssa. Yön ottelu olikin Leskiselle hänen uransa tehokkain pohjoisamerikkalaisissa kaukaloissa. Rapakon takana pari kuukautta kestäneen uran aiemmat tehokkaimmat pelit olivat tuoneet tehot 0+2=2.

Ottelussa suomalaispakin näkökulmasta epäkohta oli toki se, että Leskisen tehotilastoon merkattiin lukemaksi -2. Viime kaudella KalPan paidassa 57 runkosarjan pelissä tehot 8+23=31 iskenyt Leskinen on summannut nyt AHL:ssä pisteet 0+8=8.

Pieksämäkeläispeluri on ollut suhteellisen hyvässä iskussa läpi kauden ja pakki on suomalaisten sisäisessä pistepörssissä kakkosena heti Manitoba Moose -puolustaja Sami Nikun (3+7=10) perässä.

Tehopuolustajan taakse puolestaan jäävät muun muuassa Kristian Vesalainen (2+4=6), Aleksi Heponiemi (0+6=6), tehot 2+3=5 ampuneet Rasmus Kupari ja Eeli Tolvanen sekä vaikkapa Markus Hännikäinen (1+4=5).

Kaikkien tulokaspakkien pörssissä Leskinen keikkuu kärkikymmenikössä.