Liigassa syvällä taapertava perinteinen TPS on ollut läpi alkukauden totaalisen ulapalla.

Menestyksettömyys on ensinnäkin johtanut siihen, että nyt joukkue joutuu jo tässä vaiheessa kautta taistelemaan pudotuspelipaikasta kynsin ja hampain. Jatkopaikka toki on vain kuuden pinnan päässä, mutta toisaalta kymppisijan Jukurit on pelannut ottelun vähemmän. Lisäksi otteet eivät ole edelleenkään olleet mitenkään lupauksia antavia.

Jos on ollut kaukalossa sekavaa, niin samaa on nähty muuallakin.

Urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki jätti turkulaisseuran kuukausi sitten, ja siitä hetki eteenpäin nelikakkosta puolestaan sai Kalle Kaskinen. Hän oli ollut joukkueen mukana vieraspelireissulla Jyväskylässä, jossa ex-luotsin taival lopulta näki tiensä pään.

Turkulaisseuran myllerrys jatkui tällä viikolla, kun seuran uudeksi urheilujohtajaksi nousi Rauli Urama. Miehestä haastattelun tehnyt Länsi-Suomi kirjoitti tuoreen hahmon toimenkuvasta käsittämättömän yksityiskohdan. Liigajoukkueen kasaaminen on TPS:n pelaajatarkkailija Tomi Kallion tehtävä, ei Uraman.

– Se oli yksi ehtoni, ettei minun tarvitse koota joukkuetta. Se on tärkeä työ, johon menee valtavasti aikaa ja energiaa. Toivon, että sellainen malli yleistyisi, että urheilujohtaja vastaa urheilusta ja pelaajakoordinaattori kokoaa joukkuetta, Urama sanoi.

Toiminta kuulostaa vähintäänkin uskomattomalta, sillä liigaseuroissa juurikin urheilujohtaja on ollut totutusti se, joka joukkueen rakentaa.

Koheltamisellaan syksyllä otsikoissa olleen TPS:n osalta kausi jatkuu lauantaina kotona HIFK:ta vastaan.

LUE LIIGAN TUOREIMMISTA MYÖS:

Onko Risto Dufva palaamassa liigaluotsiksi? Syvällä tarpovasta seurasta ei saatu mitään irti

Liigajoukkue tiedottaa: Kahden pörssin kärkipäätä lähentelevä pelaaja jatkaa ensi kaudellakin – ”Älykäs ja taitava kiekon kanssa”