Kuluva liigakausi on ollut Kärppien tehopuolustaja Jakub Krejcikin näkökulmasta suoraan sanottuna sekopäinen. Maajoukkuepelaaja on paukuttanut jo kaksi hattutemppua, ja näistä ensimmäinen syntyi 25. lokakuuta KalPaa vastaan ja toinen tiistaina 26. marraskuuta JYPin reppuun.

Kaksi hatullista kauden aikana puolustajan paikalta ei ole Liigassa todellakaan mitään arkipäivää, sarjan virallisella Facebook-tilillä vahvistetaan.

Puolustajista kahteen hattutemppuun yhden kauden aikana ovat pystyneet Krejcikin lisäksi vain Pekka Marjamäki sesongilla 1977-78 ja Tapio Levo joitain vuosia myöhemmin, 1984-85. Edellisestä pakin kahden hattutempun kaudesta on aikaa siis noin 35 vuotta.

Sekin on merkittävä seikka, että Krejcikin lisäksi yhdeksän puolustajaa kautta aikojen on tehnyt runkosarjassa vähintään kaksi hattutemppua. Kärjessä on Marjamäki viidellä hattutempulla.

– (Jari) Sailiolta tuli hieno yksilösuoritus alkuun, ja olin maalin kulmalla. Yritin laittaa kiekkoa sisään, muttei mennyt. Kiekko jäi Jakubille, ja se kiekon sisään, oululaisten hyökkääjä Julius Hermonen kuvaili voittomaaliksi jääneen 2-1-häkin syntymistapaa seuran kotisivujen videohaastattelussa.

Reilun 22 minuutin peliaikakeskiarvolla Liigassa luutiva tsekkipakki on paukuttanut syyskauden 23 ottelussa messevät tehot 7+10=17. Hänen tehotilastonsa vertailu on häikäisevä sekin: +33/-9=+24.

28-vuotias prahalainen on pakkien pistepörssin kakkonen heti Tapparan Valtteri Kemiläisen (1+19=20) jälkeen.