Saksasta kantautuu uutisia, joiden mukaan maan kakkosarjassa pelaavan Frankfurt Löwenin on etsittävä itselleen lähitulevaisuudessa uusi luotsi. Muutamien eri lähteiden mukaan sen suomalaisvalmentaja Matti Tiilikaisen, 32, siirtyminen hallitsevaan suomenmestarijoukkue HPK:hon on nyt varmaa.

Aihe on ollut pinnalla jo jonkin tovin. Frankfurtin johtoportaaseen kuuluva Franz Fritzmeier oli vahvistanut maassa jylläävän huhun todeksi varsin karuin sanakääntein.

– Valitettavasti se on enemmän kuin huhu.

Lähteet kertovat, että eri tietojen mukaan päätös Tiilikaisen HPK:hon siirtymisestä on sinetöity jo muutamia päiviä sitten. Lisäksi selväksi käy se, että Tiilikainen on puhunut nykyisen joukkueensa kanssa ja ilmoittanut päätöksestään pelaajille.

Tiilikaisen apuna joukkueessa on toiminut kakkosluotsi Marko Raita, 39. Hänen tulevaisuutensa on auki.

– Päätökseni on riippumaton Matin päätöksestä. Olemme paiskineet töitä kaksi vuotta kimpassa hyvin, mutta emme ole naimisissa, suomalainen oli ladannut.

Kaksikko on ollut Frankfurt Löwenin peräsimessä nyt puolisentoista kautta. Tiilikainen-Raita-duon johtama miehistö keikkuu DEL2-liigassa 14 joukkueen seassa tällä hetkellä kuudentena.

Ennen Saksaan siirtymistään Tiilikainen toimi Suomessa HPK:n Nuorten SM-liigajoukkueen luotsina.

Lähteet: Eishockeynews.de, Bild Frankfurt

LUE LIIGAN TUOREIMMISTA MYÖS:

Kärppien tulikuuma maajoukkuemies vietti taas hervotonta tehoiltaa – nousi samalla harvinaiseen joukkoon Liigassa