Jenkkilehdeltä kova arvio: MM-kultaleijona nappaamassa takavuosien supertähden pelipaikan NHL:ssä

© Kuva: Getty Images

Chicago Blackhawksille kaksi Stanley Cupin voittoa pitkällä NHL-urallaan torjunut Corey Crawford on kärsinyt urallaan pahoista loukkaantumisista.

Viimeisen parin kauden aikana mm. pitkittyneistä aivotärähdysoireista kärsinyt ja uransa lopettamistakin harkinnut 34-vuotias kanadalaisvahti on saanut pelata terveenä, joskin seuraan isolla rahalla hankittu ruotsalaismaalivahti Robin Lehner on torjunut alkukaudesta ainakin tilastojen puolesta konkaria vakuuttavammin.

Daily Herald -lehden Barry Rozner uskookin chicagolaisseuran legendoihin lukeutuvan Crawfordin päivien seurassa olevan tämän kauden jälkeen luetut kuusi vuotta nuoremman Lehnerin kantaessa jatkossa ykkösmaalivahdin vastuun.

Toimittaja nostaa esille myös Leijonat MM-kultaan keväällä torjuneen 24-vuotiaan Kevin Lankisen, josta on kasvamassa hyvää vauhtia NHL-tason torjuja. Lankinen on torjunut AHL-seura Rockford IceHogsin maalilla alkukauden kahdeksassa ottelussa vakuuttavalla torjuntaprosentilla 92,4.

– Hawksilla on reservissään Lankinen, minkä lisäksi seura on varannut kolme maalivahtia viimeisen neljän vuoden aikana, Rozner huomauttaa muistuttaen samalla suomalaisen upeasta viime kevään MM-turnauksesta.

Crawfordin 6-vuotinen sopimus umpeutuu tulevana kesänä. Konkarivahti kuittaa nykyisestä sopimuksestaan kuusi miljoonaa dollaria kaudessa. Vuoden sopimuksella seuraan loistavan viime kauden jälkeen siirtynyt Lehner puolestaan sipaisee kaudesta viiden miljoonan dollarin korvauksen.

Maalivahtikolmikosta myös Lankisen sopimus umpeutuu tulevana kesänä, joten Blackhawksin seurajohdolla on edessään isojen päätösten ajat maalivahtirintamalla. Suomalaistorjuja teki todellisen läpimurtonsa kansainväliseen tietoisuuteen toimimalla Leijonien ykkösvahtina kevään kultajuhliin päättyneissä MM-kisoissa Slovakiassa. Lankinen pelasi kisoissa kahdeksan peliä loistavalla torjuntaprosentilla 94,2. Maalivahdin NHL-debyytti on yhä tekemättä.

LUE MYÖS: Näitkö? Tulikuuma Joel Armia jyräsi NHL-supertähden jäähän – kova pommi puhuttaa

LUE MYÖS: Täydellistä! Mikko Koivu loisti NHL-juhlapelinsä ykköstähtenä – joukkuekaverit sekosivat täysin

LUE MYÖS: Hieno hetki! Mikko Koivu teki historiaa – Minnesotan faneilta upea reaktio


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.