HELSINKI. SKA Pietariin täksi kaudeksi siirtynyt Jori Lehterä on aloittanut KHL-kautensa vahvasti.

NHL:stä Eurooppaan siirtynyt keskushyökkääjä on iskenyt nyt Venäjän suurseurassa nyt 32 peliin tehot 10+10=20. Sen myötä Lehterä on noussut mukaan myös maajoukkuespekulaatioihin.

31-vuotiasta konkaria ei olla nähty kuitenkaan vielä Leijonissa. Ei Karjala-turnauksessa ei joulukuussa pelattavassa Venäjän EHT-turnauksessa. Leijonien GM Jere Lehtiseltä kysyttiin aiheesta maanantain mediatilaisuudessa.

– Ollaan seurattu häntä sekä Karjala-turnausta että tätä varten. Katsotaan, mikä on hänen tilanne seuraavaa turnausta ajatellen. Yritetään kierrättää kokonaismäärää, että saadaan nähtyä kaikki haluamamme pelaajat kauden mittaan, Lehtinen summasi medialle.

Lehterän kohdalla paljon puhetta on herättänyt oikeudenkäynti huumeainerikoksista. Hyökkääjä tuomittiin ehdolliseen vankeuteen huumausainerikoksesta. Lehterä on valittanut tuomiosta, joten se ei ole vielä lainvoimainen.

Lehtinen painottaa, että julkisuuskuvalla ei ole vaikutusta Leijonien valintoihin. Se on käynyt jo selväksi.

– Ennen Karjalaa oli mahdollisuus ottaa hänet mukaan. Se kysyttiin ylempää. Muuten en ota kantaa kuin urheilupuoleen. Ei ole ollut sen suhteen mitään, Lehtinen avasi.

LUE MYÖS: Suomen joukkue, otteluohjelma ja tuoreet uutiset löytyvät erikoissivuiltamme

LUE MYÖS: NHL-apu mukaan! Nuoret Leijonat saa kovan vahvistuksen Pohjois-Amerikasta – ”Tullut hyviä arvioita”

LUE MYÖS: Näitkö? Tulikuuma Joel Armia jyräsi NHL-supertähden jäähän – kova pommi puhuttaa

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo