Ruotsalainen juniorituotanto on ollut vuosikausia Euroopan huipputasoa. Tällä hetkellä ruotsalaiset ovat kuitenkin kaukana NHL-kärjestä, joten arvostus saattaa perustua vanhoihin saavutuksiin.

NHL:n pistepörssin 30 parhaan joukkoon mahtuu ainoastaan kaksi ruotsalaista. Ruotsin paras pelaaja Elias Petterssonkin on vasta 14. sijalla 34 tehopisteellään. Toinen ruotsalainen listalla on Buffalo Sabresin Victor Olofsson, jolla on 30 tehopistettä.

Vertailun vuoksi 30 parhaan joukkoon mahtuu neljä suomalaista: Aleksander Barkov (36), Teuvo Teräväinen (33), Sebastian Aho (30) ja Patrik Laine (30).

Puolustajien suhteen Ruotsin tilanne on paljon parempi. NHL:n 30 tehokkaimman puolustajan joukossa on neljä ruotsalaista: Victor Hedman (28), Erik Karlsson (26), Oscar Klefbom (22) ja Rasmus Dahlin (18). Suomalaisia joukossa on vain yksi, Miro Heiskanen 21 tehopisteellään.

Maalivahdeissa Ruotsin tilanne on niin ikään synkkä. Tilastoissa mitattuna kymmenen parhaan joukkoon ei mahdu yhtään ruotsalaista. Suomalaisista Tuukka Rask on kymmenennellä sijalla.