Rauman Lukossa rakennetaan tämän kauden projektin ohella jo tulevien vuosien joukkueita.

Liiga-seuran urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kertoo avoimesti jo tulevan kauden rakennuksesta. Lukossa nähdään myös ensi kaudeksi isoja muutoksia – usea tämän kauden profiilipelaaja jättää Suomen kaukalot.

 

Yksi heistä on Justin Danforth, josta on kasvanut vajaan kahden kauden aikana koko Liigan kärkipelaajia. Kanadalainen on ollut Lukolta mestarihaku: nopea hyökkääjä suuntaa keväällä isompiin ympyröihin.

– Kaikki varmaan myös ymmärtävät, että ihan sellaista rahapussia meillä ei ole lähelläkään, että pystyisimme Justin Danforthia täällä pitämään. Se on selvä, että pelaaja on tehnyt älyttömän ison päivätyön meille ja ura jatkuu rahakkaimmissa liigoissa, Sahlstedt muotoilee seuran sivuilla.

Kanadalaisen ohella myös alakerrasta poistuu mahdollisesti kaksi kärkinimeä. Heidän kohdalla voidaan puhua jo NHL:stä.

Ville Heinolan ja Tarmo Reunasen kohdalla lähtökohtaisesti joudumme varautumaan siihen, että heitä ei enää Raumalla nähdä. Toivon mukaan pojat vetelevät isoimmissa liigoissa.

Sahlstedin mukaan ensi kauden rakennus on Raumallakin silti hyvällä mallilla. Lukossa uskotaan, että seurassa saadaan myös ensi kaudella kasaan mainio porukka.

– Tilanne on kohtuullisen hyvä ja suhtaudun positiivisesti siihen, että myös ensi kaudella meillä on kova joukkue. Toki sieltä vielä palasia puuttuu ja tekemistä on. Esimerkiksi (Ponthus ja Pathrik) Westerholmien veljekset eivät tee vielä ratkaisuja, vaan vasta keväämmällä. He ovat pelanneet hyvin ja haluamme heidät täällä pitää. Olemme valmiita myös heidän päätöstään odottamaan, Sahlstedt avaa.

LUE MYÖS: Näkökulma: Liigan vitsistä kohti huippuseuraa – miljoonaseura Lukon valtava muutos henkilöityy yhteen mieheen