Nuorten Leijonien peli teki lauantaina vaikutuksen Slovakiassa.

Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue iski melkoisen pyörremyrskyn käyntiin, kun joukkue murjoi Slovakiaa MM-jäillä lopulta maalein 8-1. Kuvaavaa on, että Nuorten Leijonien joukkueesta peräti 15 nimeä nousivat tehopisteille.

Slovakian ainokaisen iskenyt Robert Dzugan jakoi pelin jälkeen vuolaat kehut vastustajalle. Suomi ei ole sattumalta nuorten MM-kisojen hallitseva mestari.

– He olivat loistava vastustaja. He luistelivat upeasti ja hallitsivat peliä. Suomi on maailman parhaita maita – meillä on paljon opittavaa heiltä, Dzugan kommentoi slovakialaisen Sport.sk-sivuston mukaan.

Nuoret Leijonat oli ottelun alussa vaikeuksissa. Toinen erä käänsi pelin lopullisesti suomalaisille, kun joukkue latoi erässä peräti viisi maalia ja marssi omille teilleen.

Dzuganin kavennus erän loppupuolella oli laiha lohtu. Murskatappion jälkeen Dzugan nosti esille usean yksityiskohdan, joita Suomen pelistä kannattaa kopioida oman junnumaajoukkueen tekemiseen.

– He ovat todella vahvoja kiekon kanssa. Heidän pelistään näkee, että he sekä hyökkäävät viidellä pelaajalla ja puolustavat viidellä pelaajalla, slovakkitykki ihasteli.

Nuoret Leijonat pääsi karkaamaan ottelussa johtoon usean ylivoimamaalin myötä. Se on osa-alue, joka jäi kaivelemaan Slovakian leirissä.

– Olimme liian kurittomia. Tämä on vaikea tappio käsiteltäväksi, mutta jatkamme eteenpäin niin hyvin kuin mahdollista, Slovakian päävalmentaja Robert Petrovicky huokasi.

LUE MYÖS: Uusi superketju kasassa? Nuoret Leijonat tyrmäävä MM-jäillä – takoi murskalukemat

LUE MYÖS: Kovimmat NHL-tähdet mukaan? Asiantuntijat vaativat: iso muutos MM-kisoihin

LUE MYÖS: Nuorten Leijonien lohkotilanne, otteluohjelma ja tuoreet uutiset!