Toukokuun maailmanmestarivahti Jussi Olkinuoran loukkaantuminen vaikuttaa olevan KHL-joukkue Admiral Vladivostokille raju takaisku. Kun leijonavahti joutui aiemmin joulukuussa sivuun peleistä, on Admiral vääntänyt vain yhden voiton. Se irtosi runkosarjaan jäävästä onnettomasta Dinamo Minskistä.

Vladivostok on pelannut ilman suomalaista kuusi ottelua maalierolla 9-20. Tappiokierrekin jatkui varhain sunnuntaiaamuna Admiralin hävitessä Amur Habarovskille jalkapalloluvuin 0-2.

Kierre ei ole sattumaa suomalaisvahdin ollessa sivussa. Aiemmin tällä kaudella Admiral ei nimittäin ole pelannut tuloksellisesti yhtä surkeasti kuuden ottelun otannalla.

Admiral on pudonnut kierteen aikana jo ensimmäiselle jatkopeleistä karsiutuvan paikalle, eli itäisen konferenssin yhdeksännelle sijalle. Kelkan pitäisi kääntyä nopeasti, tai muuten kausi loppuu sillä tavalla.

Joukkueen ykkösvahti Olkinuora on pysätellyt pikkumustia tällä kaudella 93,6 prosentin varmuudella. Pari peliä torjuneen Aleksandr Trushkovin vastaava tilasto näyttää lukemia 95,7, Anton Krasotkinin lukema on sekin mallikas 92,1.

Maajoukkueen mukana loukkaantuneen suomalaisen tilanteesta uutisoitiin taannoin ristiriitaisia tietoja. Ensiksi venäläismedia Allhockey.ru viesti, että pelaaja olisi sivussa koko loppukauden.

Sittemmin Admiral korjaili Twitter-tilillään tuota uutisankkaa. KHL-seuran mukaan ylävartalovamma vaatii kuuden viikon toipumisen.